slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χαράλαμπος Κόκκινος: << Σε λαϊκό δικαστήριο κατά του Δήμαρχου Τήνου μετέτρεψε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν.Αιγαίου ο κύριος Χατζημάρκος με τα πολιτικά δεκανίκια του >>


Την ώρα που τα προβλήματα της κοινωνίας μας διογκώνονται , θέμα που θα μπορούσε να λύσει ο κύριος Χατζημάρκος και η Περιφερειακή Αρχή Ν.Αιγαίου με ένα τηλεφώνημα συνεργασίας ή την έκδοση μίας ανακοίνωσης  , υποχρέωσαν το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου να παρακολουθήσει σκηνικό που θύμιζε << λαϊκό δικαστήριο >>με <<προειλημμένη την καταδικαστική απόφαση του >> !
Το << έγκλημα >> του δημάρχου Τήνου , κύριο Ιωάννη Σιώτου ήταν ότι ζήτησε και δημοσιοποίησε την επιθυμία του ( εκφράζοντας και το λαό της Τήνου ) να μην αδειοδοτήσει η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου την διέλευση ανεμογεννητριών που στηθήκαν στην Τήνο μετά και από σύγκρουση των διαμαρτυρομένων πολιτών της Τήνου .
Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι η Περιφερειακή Αρχή του κύριου Χατζημάρκου αφενός επικαλείται την νομιμότητα των ενεργειών της για την απρόσκοπτη διέλευση των ανεμογεννητριών στο νησί της Τήνου και ενώ από την άλλη μέλος της ( μαζί με δεκάδες πολίτες της Τήνου ) διώκεται από την εταιρία των ανεμογεννητριών  για την διαμαρτυρία του ! Επίσης ενώ μπορούσε να πάρει πολιτική απόφαση , με δεδομένο ότι υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις  του Περιφερειακού Συμβούλιου Νότιου Αιγαίου και του Δημοτικού Συμβούλιου Τήνου για μη τοποθέτηση των ανεμογεννητριών που προσβάλλουν το οικιστικό περιβάλλον του νησιού της Μεγαλόχαρης , δεν το έπραξε .
Την ώρα που οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και το σύνολο της συμφωνίας μας έχει ανάγκη από σύνθεση απόψεων και ενότητα ο κύριος Χατζημάρκος με τους περιφερειακούς συμβούλους του  , επιχειρεί συνειδητά να καταδικάσει και να απαξιώσει το δήμαρχο νησιού που είχε διαφορετική άποψη από τον ίδιο και την εξέφρασε δημόσια .
Το ίδιο << έργο  θεατές>>  το παρακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια για το δήμαρχο Λέρου , Σύμης , Μυκόνου , Αστυπάλαιας και τους πρώην δημάρχους Σύρου , Κω και Άνδρου . Ίσως ο κύριος Χατζημάρκος επιθυμεί να προωθήσει αρεστό του πρόσωπο για νέο δήμαρχο της Τήνου , πάντως δεν είναι υπόθεση του Περιφερειακού Συμβούλιου να καταγγέλλει Δημάρχους και να δημιουργεί πολιτικούς<< σκελετούς >> . Επισημαίνω ότι ούτε οι δήμαρχοι του δικτύου νήσων ( που συμμετείχαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ) δεν απαξίωσαν τον Δήμαρχο  Τήνου παρά τα πιεστικά ερωτήματα της Περιφερειακής Αρχής και ζήτησαν ενότητα .
Τέλος αναφέρω ότι καμία παράταξη της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβούλιου , μεταξύ και αυτών ο εκπρόσωπος μας Κύριος  Κόκκινος, δεν στήριξε το ψήφισμα – καταδίκη του Κύριου Σιώτου που έφερε η Περιφερειακή Αρχή μετά από 3,5 ώρες συνεδρίασης για το συγκεκριμένο θέμα !
Υ.Γ : Στο αυτό το << λαϊκό δικαστήριο>> δεν πρωταγωνίστησαν <<κομμουνιστές>>…. αλλά αντίθετα και αυτοί το κατήγγειλαν με την στάση τους , εκθέτοντας  , Χατζημάρκο , Λεονταρίτη και την  παρέα τους !
 
Χαράλαμπος Κόκκινος
  Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Ρόδου , Επικεφαλής του συνδυασμού <<Πνοή Δημιουργίας Νότιου Αιγαίου >> – Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβούλιου ΕΝ.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: