slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προτάσεις του Βουλευτή Κυκλάδων, Φίλιππου Φόρτωμα, για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και τη λειτουργία των δημόσιων Ι.Ε.Κ. στα νησιά


Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έστειλε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, καταθέτοντας προτάσεις επί του Σχεδίου Νόμου με τίτλο: «Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης και άλλες διατάξεις».


Ο κ. Φόρτωμας ανέφερε στην επιστολή του ότι το εν λόγω νομοσχέδιο επιχειρεί μια ολιστική θεώρηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και διασύνδεσής της, σε συστηματική αλλά και ρεαλιστική βάση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, τόσο σε τοπικό περιφερειακό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

Οι προτάσεις του κ. Φόρτωμα είναι συμπληρωματικού και διορθωτικού χαρακτήρα, με γνώμονα την αντιμετώπιση κάποιων μεταβολών που ενδέχεται να δημιουργήσουν τριβές.

Ειδικότερα, πρότεινε να συμπεριληφθούν τα νησιωτικά δημόσια Ι.Ε.Κ. στην κατηγορία των απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών ούτως ώστε να διασφαλισθεί η συνέχιση της λειτουργίας τους ακόμη κι αν οι καταρτιζόμενοι είναι λιγότεροι των εκατό ατόμων.

Επίσης, κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις που αφορούν τη φοίτηση στα Ι.Ε.Κ., την πρακτική άσκηση και τη μαθητεία, τα όργανα διοίκησης και τη διάρθρωση των Ι.Ε.Κ., καθώς και την πιστοποίηση των αποφοίτων τους.

Επιπρόσθετα, ο κ. Φόρτωμας δεν παρέλειψε να επαινέσει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας για την πρόβλεψη λειτουργίας εκτός έδρας τμημάτων Ι.Ε.Κ. ή και σε όμορους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία ανήκουν, γεγονός το οποίο διευκολύνει την ίδρυση παραρτημάτων σε νησιά των Κυκλάδων.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗDownload



Επαγγελματική εκπαίδευση, ΙΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: