slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κορωνοϊός: Εμβόλια και argumentum ad homine

Αυτή είναι η τακτική και η στρατηγική των ψεκασμένων.                                                           Ο Βασίλης Βενιζέλος σχολιάζει τις επιθέσεις που δέχονται ειδικοί επιστήμονές στη συζήτηση για τον εμβολιασμό από ψεκασμένους διαφόρων «ειδών». Εάν πιστεύετε ότι οι ψεκασμένοι είναι κάποιοι αφελείς, κάποιοι αδαείς, κάποιοι παραπλανημένοι, κάνετε πολύ μεγάλο λάθος…Δεν πρόκειται για μία μεγάλη παρέα ασυγκράτητα αμφισβητιών, η οποία δεν διαθέτει όπλα, μεθόδους, σύστημα, τρόπους. Μόνον που οι τρόποι των ψεκασμένων δεν είναι οι εκείνοι της ελεύθερης και καλοπροαίρετης επικοινωνίας, του ορθολογικού διαλόγου και της ήπιας ισχύος του επιχειρήματος.

Argumentum ad hominem. Αυτή είναι η τακτική και η στρατηγική των ψεκασμένων. Δεν επιχειρούν κατά του επιχειρήματος, επιχειρούν κατά του υποκειμένου το οποίο εκφέρει και καταθέτει το επιχείρημα στον δημόσιο διάλογο.

«Πηγή: https://www.athensvoice.gr/politics/696041_koronoios-emvolia-kai-argumentum-ad-hominem»Για παράδειγμα, η συζήτηση για την αξία των εμβολίων και του εμβολιασμού κατά του νέου κορωνοϊού SARS – COV 2.

Μπορούμε να επιχειρηματολογούμε υπέρ των εμβολίων και του εμβολιασμού, αλλά αυτό αποδεικνύει μόνον ότι εξυπηρετούμε τα συμφέροντα της φαρμακοβιομηχανίας, αν δεν «τα παίρνουμε» κιόλας από τις παρασκευάστριες των εμβολίων εταιρείες…

Ψεκασμένοι διαφόρων «ειδών» έχουν ενωθεί, τις τελευταίες ημέρες, και επιτίθενται βιαίως, αν και μόνο φραστικώς, σε γνωστούς στην κοινή γνώμη ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι ενημερώνουν τακτικά και υπεύθυνα τους πολίτες για όλα τα θέματα και τα εύλογα ερωτήματα, τα οποία ανακύπτουν καθημερινώς σχετικά με τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς κατά του SARS – COV 2.

ΣΧΕΤΙΚΑ
Κορωνοϊός: Έκανε το εμβόλιο ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος
Κορωνοϊός: Έκανε το εμβόλιο ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος
Κι εάν νομίζετε ότι δεν υπάρχουν ψεκασμένοι μεταξύ των γιατρών, κάνετε επίσης πολύ μεγάλο λάθος. Τα παραδείγματα βοούν στον δημόσιο χώρο της Ελλάδας, και όχι μόνον.

Οι ψεκασμένοι αυτοί, λοιπόν, επιχειρούν να απαξιώσουν τα εμβόλια και όλους εκείνους τους επιστήμονες οι οποίοι έχουν ταχθεί αναφανδόν υπέρ της σημασίας του μαζικού εμβολιασμού κατά του νέου κορωνοϊού, ισχυριζόμενοι ότι… δεν έχει αξία να διαθέτουμε εμβόλιο, σημασία, λένε, έχει να διαθέτουμε το φάρμακο. ΤΟ φάρμακο. Υποδεικνύουν, μάλιστα, και ΤΟ φάρμακο!

Δεν καταλαβαίνουν οι ψεκασμένοι αυτοί ότι το όποιο φάρμακο είναι για εκείνους οι οποίοι θα νοσήσουν, ενώ τα εμβόλια αποτελούν εργαλείο, το καλύτερο εργαλείο για την πρόληψη της νόσησης. Δεν καταλαβαίνουν; Άγνωστο…

Argumentum ad hominem και όποιος «βγάζει γλώσσα» θα έχει να κάνει με τους ψεκασμένους, με τη λεκτική βία τους, τις καταφανείς απειλές τους, τις ποταπές και άθλιες συκοφαντίες τους, με τις καθαρά προσωπικές επιθέσεις τους.

Αντεπιχείρημα μην αναζητήσετε μόνο, θα βρεθείτε προ εκπλήξεων, προ μίας ουρανομήκους έλλειψης. Έλλειψη; Πολύ ψυχαναλυτικό φαίνεται αυτό. Λέτε;  

«Πηγή: https://www.athensvoice.gr/politics/696041_koronoios-emvolia-kai-argumentum-ad-hominem»

Δεν υπάρχουν σχόλια: