slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

H μη αποπληρωμή δανείων ύψους 308 εκατ. Ευρώ από τη ΝΔ είναι κορυφαίο ζήτημα για την αξιοπιστία του πολιτκού συστήματος

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για το σκανδαλώσες θέμα των χρεών, δανεικών και αγύριστων της ΝΔ, το οποίο αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.

Η Νέα Δημοκρατία έφθασε να χρωστά 308.665.292,22 εκατομμύρια ευρώ το 2019 στις τράπεζες, με βάση το δικό της ισολογισμό, 30 εκατομμύρια επιπλέον από το 2018, όπου χρωστούσε 278.951.569,84 εκατομμύρια ευρώ. Το χρέος διογκώνεται και ο μύθος και περί ρύθμισης και εξυπηρέτησης, όταν σε μόλις ένα έτος αυξάνεται 30 εκατ. ευρώ, πλέον δεν πείθει κανέναν.




Τα ερωτήματα είναι σαφή και οι πολίτες απαιτούν εδώ και τώρα πλήρη και ενδελεχή ενημέρωση για το τι έχει γίνει με το δημόσιο χρήμα που πήγε στο κόμμα που κυβερνά τη χώρα. Πού πήγε το δικό τους χρήμα που το χρησιμοποιεί χωρίς να το επιστρέφει;

Η Τράπεζα της Ελλάδος σημειώνει ότι τα μόνα κόμματα που έχουν δανειστεί και εξυπηρετούν κανονικά τα δάνειά τους είναι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πολιτεία απαιτεί από τον κάθε Έλληνα πολίτη επιχειρηματία, επαγγελματία, βιοτέχνη, σε κάθε οικονομικό του βήμα και συναλλαγή με το Δημόσιο, τους Οργανισμούς, να έχει ρυθμίσει και να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις του, προσκομίζοντας φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Την ίδια στιγμή πώς είναι δυνατόν ένα κόμμα που υπόσχεται χρηστή και νοικοκυρεμένη διαχείριση των οικονομικών της χώρας να μην κάνει ορθολογική διαχείριση των δικών του οικονομικών. Πώς είναι δυνατόν αυτό το ίδιο κόμμα πριν λίγες μέρες να ψήφισε νόμο ο οποίος πτωχεύει τα φυσικά πρόσωπα και τα νοικοκυριά και δημεύει τις πρώτες κατοικίες των πολιτών με χρέος.

Με την ερώτηση οι βουλευτές ζητούν να πληροφορηθεί η Βουλή και μέσω αυτής ο ελληνικός λαός ποιες είναι οι ρυθμίσεις με τις τράπεζες, του κόμματος που κυβερνά τη χώρα, της Νέας Δημοκρατίας, για να μπορέσουμε να τις συγκρίνουμε με τις ρυθμίσεις, που έχουν οι απλοί πολίτες δανειολήπτες. Η ΝΔ είναι συνεργάσιμος δανειολήπτης με τις τράπεζες, στις οποίες χρωστά; Καταβάλλει τις προβλεπόμενες δόσεις από τη ρύθμιση που έχει συμφωνήσει; Mε ποιες εμπράγματες διασφαλίσεις έλαβε τα παραπάνω δάνεια; Σε περίπτωση μη πληρωμής των δόσεων της ρύθμισης, καθυστέρησης, καταστρατήγησης και καταδολίευσης της ρύθμισης υφίστανται υποθηκευμένα ακίνητα, που καλύπτουν τα 308 εκατ. ευρώ, που χρωστά στις ελληνικές τράπεζες η ΝΔ;

Επίσης, θα προχωρήσουν οι τράπεζες στην κατάσχεση των ενυπόθηκων περιουσιακών στοιχείων της ΝΔ (εάν έχουν υποθηκευθεί), στην περίπτωση που δεν καταβάλλει κανονικά τις δόσεις των ρυθμίσεών της για να αποπληρώσει το ποσό των 308 εκατ. ευρώ; Στο βαθμό που σε κάθε κόμμα υπάρχουν οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι, πρόεδροι, αντιπρόεδροι, ταμίες, υπήρξε προσωποποίηση-εξατομίκευση της ευθύνης επιστροφής των δανεικών; Τοποθετήθηκαν ως εγγυητές, τα συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα, για να μπορέσουν οι Τράπεζες, το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία να διεκδικήσουν και να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους;



Η ΝΔ καλείται να καταθέσει για την ενημέρωση της Βουλής και των πολιτών αναλυτικά όλα τα έγγραφα που αφορούν το σύνολο των ρυθμίσεων των δανείων της ΝΔ με τις τράπεζες, αλλά και των οφειλών σε Δήμοσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία.

Δειτε την πλήρη ερώτηση εδώ:

2020-11-06 Τριανταφυλλίδης μη αποπληρωμή δανείων 308 εκατ. ευρώ ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια: