slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νικόλαος Βαθρακοκοίλης Αντιδήμαρχος : “Το κουδούνι του Δημοτικού Σχολείου Γαλανάδου θα ηχήσει ξανά”



Αγαπητοί συμπολίτες μου,
Απευθυνόμενος σε όλους εσάς και κυρίως (λόγω του θέματος) στους συγχωριανούς μου, γεμάτος ικανοποίηση σας ανακοινώνω ότι μετά από πολλές προσπάθειες, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, το Δημοτικό Σχολείο Γαλανάδου πήρε τον δρόμο της ίδρυσής του, η οποία αναμένεται εντός του επόμενου έτους.
Όπως ήδη γνωρίζετε, είχα ξεκινήσει μία δύσκολη, χρονοβόρα και ψυχοφθόρα προσπάθεια προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία ίδρυσης του Δημοτικού Σχολείου Γαλανάδου. Ένα Σχολείο, όπου λόγω των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων, έκλεισε το 2010 και παραμένει κλειστό έως και σήμερα με αποτέλεσμα πάνω από 50 μαθητές της Α/θμιας Εκπαίδευσης να αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά στις πλησιέστερες σχολικές μονάδες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται πρωτίστως για τα ίδια τα παιδιά και δευτερευόντως για τις οικογένειές τους.
Συντονισμένες όμως, συστηματικές και επίμονες ενέργειες μου, και πάντα σε συνεργασία με τον Δήμαρχο, τη Διοίκηση του Δήμου και τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων και συγκεκριμένα τον Δ/ντη της κ. Χρήστο Καφτηράνη, τον οποίο ευχαριστώ δημόσια, καταφέραμε επιτέλους η ίδρυση του Δημοτικού Σχολείου Γαλανάδου να είναι μία ορατή πραγματικότητα.
Υπηρετώντας στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ως Αντιδήμαρχος και ως Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής κατάφερα και ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις, βεβαιώσεις, αδειοδοτήσεις κλπ. που απαιτούνταν για την ίδρυση του Δημοτικού Σχολείου και πλέον έχει μπει στο τελικό στάδιο, την τελική έγκρισή του δηλαδή από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Δίνοντας σκληρή μάχη ολοκληρώθηκε ακόμη μία δέσμευση μου “Η ίδρυση -μετά από 10 ολόκληρα χρόνια- του Δημοτικού Σχολείου Γαλανάδου”, η οποία αναμένεται εντός του έτους 2021.
Ήταν μία δέσμευση σε όλους εσάς και ιδιαίτερα στους συγχωριανούς μου Γαλαναδιώτες και στα παιδιά τους, τους αυριανούς μαθητές και συνεχιστές προγενέστερων άξιων και διακεκριμένων Γαλαναδιωτών στις Επιστήμες, στις τέχνες και στα γράμματα.
Με τιμή,
Νικόλαος Βαθρακοκοίλης
Αντιδήμαρχος &
Πρόεδρος Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής
Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: