slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Έχουμε ευθύνη να στηρίξουμε τα αιτήματα των γονιών

 


Την πολιτική ευθύνη και το χρέος να ανταποκριθούν στα αιτήματα των γονιών που αγωνιούν για την ασφάλεια και τη μόρφωση των παιδιών τους, αρνήθηκε χθες η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου!

Η Περιφερειακή Αρχή επέλεξε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να απαξιώσει ξανά τις διαμαρτυρίες από γονείς ως «υποκινούμενες» κι ας βοά ο τόπος σε Ρόδο, Νάξο, Σύρο και άλλα νησιά από τις δυσκολίες και τα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, ειδικά μέσα σ’ αυτές τις επικίνδυνες συνθήκες, λόγω πανδημίας.

Η λύση αυτών των προβλημάτων προϋποθέτει σύγκρουση με την πολιτική των κυβερνήσεων και το σχετικό νομικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει. Η Περιφερειακή Αρχή όχι μόνο δεν προτίθεται να συγκρουστεί, παρά τις μεγαλοστομίες, αλλά έχει τεθεί στην υπηρεσία της υπεράσπισης, ωραιοποίησης και συγκάλυψης αυτής της πολιτικής. Έτσι επιχειρηματολογεί, πότε ότι...........

δεν έχει αρμοδιότητα και πότε ότι ξεπέρασε αυτές τις αρμοδιότητες. Όμως προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν! Κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση απαιτούν από τους γονείς να έχουν μειωμένες απαιτήσεις και να πουν και «ευχαριστώ», για όσα διαθέσιμα τους δίνουν από το φαγοπότι των αρπαχτικών του δημόσιου πλούτου και του λαϊκού μόχθου.

Δεν άργησε και η παράταξη του Γληνού –με κάποιες εξαιρέσεις- να ευθυγραμμιστεί με την Περιφερειακή Αρχή, ενώ στην αρχή συμφώνησε να συζητηθούν τα υπομνήματα της Ένωσης Γονέων Ρόδου. Μετά την επίθεση και τη λασπολογία εναντίον της Ένωσης εκ μέρους του Περιφερειάρχη δήλωσε ότι «ξεγελάστηκε» και πίστεψε τους γονείς!!!!!

Η απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά του Περιφερειάρχη και άλλων ομιλητών της πλειοψηφίας προς τη παράταξη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, αλλά και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για τους εκπροσώπους των γονέων σε Ρόδο και Σύρο, εξηγούνται στα πλαίσια της προσπάθειας φίμωσης κάθε φωνής που διεκδικεί τα αυτονόητα σήμερα. Επόμενο είναι όταν υπερασπίζεσαι μια τέτοια βαρβαρότητα σιγά σιγά να της μοιάζεις.

Να μην τους περάσει να φιμωθεί το γονεϊκό κίνημα. Ν’ ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή χιλιάδων γονιών που ζητούν η κυβέρνηση και η τοπική διοίκηση ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα συνεχίσει με συνέπεια να στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των γονέων του Νότιου Αιγαίου και να διεκδικεί λύση στα προβλήματα.

31/10/20120

mail: laikisyspeirosina@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: