slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΧΑ: Στη φυλακή το διευθυντήριο-Στη ΓΑΔΑ παραδόθηκε ο Μιχαλολιάκος με μπινελίκια από την κόρη του-Πρώτος παραδόθηκε ο Κασιδιάρης-ΒΙΝΤΕΟ

 

Παραδόθηκαν αμέσως το μεσημέρι Κασιδιάρης, Γερμενής και ο Πατέλης (πυρηνάρχης της Νίκαιας όπου έγινε ο φόνος) με τον Τσακανίκα.

Στη φυλακή θα οδηγηθεί το σύνολο του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής, δηλαδή οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, όπως αποφάσισε το δικαστήριο, 5,5 χρόνια μετά την έναρξη της πολύκροτης δίκης.

Επίσης στη φυλακή οδηγούνται οι πρώην βουλευτές Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος ως μέλη της οργάνωσης. 

Φυλακίζεται φυσικά και ο Γιώργος Ρουπακιάς για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά και στελέχη με δραστηριότητα στις εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής, όπως οι Πατέλης και Πανταζής.

Οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Δημήτρης Κουκούτσης και Ελένη Ζαρούλια μένουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της χρηματικής εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ. 

Στη φυλακή οδηγούνται επίσης 14 συνεργοί του Γιώργου Ρουπακιά, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής. Συνολικά οδηγούνται στη φυλακή 38 από τους 50 καταδικασθέντες σε καθείρξεις, μεταξύ των οποίων και οι 13 πρώην βουλευτές. 

Ελεύθεροι αφήνονται οι Γιώργος Σκάλκος, Γιώργος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός και Εμμανουήλ Δασκαλάκης, στους οποίους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Συνολικά σε 12 καταδικασθέντες δόθηκε αναστολή, ενώ 38 θα πάνε στη φυλακή.

Πρόκειται για μια αυστηρή απόφαση που στέλνει στη φυλακή καταδικασθέντες ακόμη και με ποινές από 5 έως 9 χρόνια.





Χειροπέδες μέσα στο Εφετείο για Ματθαιόπουλο και άλλους πέντε - Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο Κασιδιάρης - Βγήκε από το σπίτι του ο Μιχαλολιάκος, δήλωσε περήφανος που πηγαίνει «φυλακή για τις ιδέες του» και ξαναμπήκε - Παραδόθηκε και ο πυρηνάρχης της Νίκαιας


Η στιγμή που περνούν χειροπέδες στον Ματθαιόπουλο μέσα στο δικαστήριο

Η Αστυνομία αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου. Κατόπιν, αφού ενημερωθεί από τον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, θα κινητοποιηθεί για να συλλάβει τους καταδικασθέντες. Στη συνέχεια θα τους οδηγήσει στη ΓΑΔΑ, κατόπιν στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εν συνεχεία ξανά στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, ο οποίος και θα αποφασίσει σε ποιες φυλακές της χώρας θα οδηγηθούν.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Παραδόθηκε επίσης ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, καθώς και ο Τσακανίκας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος βγήκε από το σπίτι του και δήλωσε περήφανος που πηγαίνει φυλακή για τις ιδέες του. Μαζί του ήταν η Ελένη Ζαρούλια, η κόρη του, Ουρανία και τέσσερις-πέντε οπαδοί του. 


Ο Γιώργος Γερμενής έγινε ο τέταρτος από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής που παραδόθηκε στις αρχές (σ.σ. στο Α.Τ. Ραφήνας) για να οδηγηθεί στη φυλακή.

"Έγώ αρτοποιός ήμουν κι έπαιζα τις μουσικές μου" είπε ο Γιώργος Γερμενής σε δηλώσεις του μετά την απόφαση να μην του δοθεί αναστολή και άρα να οδηγηθεί άμεσα στη φυλακή.

Και αφού φώναξε "απεταξάμην", αναρωτήθηκε πως εκείνος καταδικάζεται στα ίδια χρόνια με τον αρχηγό του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο...

Ο Μιχαλολιάκος παραδίδεται συνοδεία χρυσαυγιτών που βρίζουν
Βασίλης Γούλας
Διονύσης Θανάσουλας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αμετανόητοι «οπαδοί» του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης - Χυδαιότητα από την κόρη του Ουρανία - Επιχείρησαν να χτυπήσουν με το αυτοκίνητο δημοσιογράφους

Στην αστυνομία παραδόθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος πριν από λίγο ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Λίγα λεπτά μετά τις 16:00, ο Νίκος Μιχαλολιάκος βγήκε από το σπίτι του, μπήκε σε αυτοκίνητο, με υποστηρικτές του να φωνάζουν συνθήματα και την κόρη του, Ουρανία, να βρίζει χυδαία τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν εκεί, καλύπτοντας τα γεγονότα.

Ο αρχηγός της ΧΑ μετέβη λίγα λεπτά αργότερα στη ΓΑΔΑ με επεισοδιακό τρόπο, με τη γυναίκα του, Ελένη Ζαρούλια, που οδηγούσε το αυτοκίνητο, να βρίζει τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που βρίσκονταν στο σημείο. Ο ίδιος δήλωσε ότι «δεν φοβάται».



Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή βγήκε πριν από λίγα λεπτά από το σπίτι του στην Πεύκη, συνοδευόμενος από την κόρη του Ουρανία και αμετανόητους υποστηρικτές του, οι οποίοι εξακολουθούσαν να συμπεριφέρονται ως «τάγμα εφόδου» που προστατεύει τον αρχηγό του, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Βρίζοντας σκαιότατα έκαναν κλοιό γύρω από τον Μιχαλολιάκο που μπήκε σε ένα αυτοκίνητο με κατεύθυνση  τη ΓΑΔΑ, όπου έφτασε λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα. Εκεί, έγινε νέο σόου από την Ουρανία Μιχαλολιάκου, που ξεδίπλωσε το πλούσιο υβρεολόγιό της, ενώ η Ελένη Ζαρούλια που οδηγούσε το αυτοκίνητο  επιχείρησε να χτυπήσει τους δημοσιογράφους που είχαν προσεγγίσει το όχημα. 


Εκτός εαυτού εμφανίσθηκε η Ουρανία Μιχαλολιάκου.  Οργισμένη από την απόφαση που στέλνει τον πατέρα της στην φυλακή και ως γνήσιο τέκνο της «οργάνωσης» η νεαρή άρχισε να φωνάζει και εν συνεχεία να ουρλιάζει.

Στόχος της οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ που καλύπτουν την υπόθεση εναντίον των οποίων καταφέρθηκε μα ακατανόμαστες εκφράσεις και ύβρεις για τις μητέρες τους.

Την «μαινόμενη Ουρανία» που ήθελε να ορμήξει εναντίον όλων συγκρατούσε με δυσκολία μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αρκετοί οπαδοί της «Χρυσής Αυγής» έδωσαν το παρών για να συμπαρασταθούν στον Μιχαλολιάκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: