slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ " "Να καλυφθούν άμεσα τα 465 λειτουργικά κενά των εκπαιδευτικών και να θωρακιστουν υγειονομικά οι σχολικές μονάδες στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλαδες"




Με αφορμή την πρόσφατη έναρξη της σχολικής χρονιάς και έχοντας τα δεδομένα της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας της Α'θμιας και Β'θμιας Εκπαίδευσης επισημαίνουμε τα εξής:
-Υπαρχουν ακόμα  278 λειτουργικά κενά Εκπαιδευτικών στην Β'θμια Εκπαίδευση και 187  στην Α'θμια, στη Γενική και Ειδική Αγωγή στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Τα κενά είναι έντονα στην Α'θμια Εκπαιδευση στις ειδικότητες και στην παράλληλη στήριξη .
-Δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός καθαριστριών για τις σχολικές μονάδες και είναι έτσι αδύνατο να λαμβάνονται  τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημιας του  covid/19  σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Είναι απαραίτητο να αυξηθούν τα κονδύλια και ο χρόνος εργασίας  τους να καλύπτει τις πραγματικές  ανάγκες της δημόσιας υγειας των  εκπαιδευτικών και μαθητών/τριων.  

-Η απουσία ανέγερσης σχολικών κτιρίων  τα τελευταία χρονια( και κατ' επέκταση αιθουσών διδασκαλίας...),  εντείνει τα προβληματα αντιμετώπισης της πανδημίας  όπου υπάρχουν  πολυπληθή τμήματα και λειτουργεί συγχρόνως αντιπαιδαγωγικα!
-Δεν εφαρμόστηκε -λόγω έλλειψης υποδομών - και εφέτος σε πολλά απο τα νησιά μας η λειτουργια της  προσχολικής  αγωγής.

Το δημόσιο σχολείο λειτουργεί χάρη  στην αυταπάρνηση και το φιλότιμο των εκπαιδευτικών. Ευχομαστε να έχουν δύναμη και υγεία οι μαθητες ,οι εκπαιδευτικοί  και οι γονείς και να συνεργάζονται διαρκώς σε αυτή τη δύσκολη σχολική χρονιά. Συνεργασία και άμεσες ενέργειες απαιτούνται και από τα αρμόδια Υπουργεία (με πρώτο το Υπουργείο Παιδείας) και την ηγεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που θέσαμε και να υπάρχει και να υλοποιηθεί  ο  απαραίτητος σχεδιασμός για το μέλλον της εκπαίδευσης !  
Η σχολική χρονιά ξεκίνησε.... όμως απαιτούνται πολλά για να ολοκληρωθεί!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ επικεφαλής του Συνδυασμού "Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου"
Περιφερειακός Σύμβουλος Ρόδου-Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: