slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων και το κρίσιμο δεύτερο εξάμηνο του 2020

 Ισχυρές αναταράξεις στους δείκτες απασχόλησης φέρνει η εξάπλωση της πανδημίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας. Η ανεργία και ο κορωνοϊός συνιστούν τα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, ενώ η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο εξάμηνο αυξάνει το αίσθημα ανασφάλειας και μειώνει τις προσδοκίες για το μέλλον. Σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει υψηλά ποσοστά ανθεκτικότητας, ενώ το πολιτικό κεφάλαιο που διαθέτει ακόμη, του επιτρέπει να αισιοδοξεί ότι μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της κατάστασης και να ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες των πολιτών.



Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, που περνά δύσκολες καταστάσεις με το εσωκομματικό θερμόμετρο να πιάνει κόκκινο, παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατηθεί κοντά στο ψυχολογικό όριο του 20%, ενώ το ενδεχόμενο επανάκαμψης φαντάζει στην παρούσα φάση μακρινό όνειρο.


Αντίθετα, το ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται με ανεβασμένα ποσοστά στις τελευταίες μετρήσεις και δείχνει να καρπώνεται τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που έχει επιδείξει σε όλα τα κορυφαία θέματα. Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές η Φώφη Γεννηματά πιστώνεται το γεγονός ότι σε κάθε τομέα καταθέτει συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα και την ηγετική του ομάδα που έχουν κολλημένη τη βελόνα στο «όχι σε όλα».


Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο νέο μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ για τη κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: