slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ανεύθυνη Δημοτική Αρχή του Δήμου καρύστου ταλαιπωρεί ένα ολόκληρο οικισμό!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός

email: johnpreve@gmail.com


"Τα ξενύχτια και η ταλαιπωρία, εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, των κατοίκων του οικισμού Αγ. Μαρίνας στο Μαρμάρι Ευβοίας συνεχίζεται, λόγω του προσωρινού καταφυγίου των αδέσποτων ζώων.


Ο Δήμος Καρύστου, δεν εκπλήρωσε ακόμη την υπόσχεση, που μας είχε δώσει (μέσω επιστολής), το 2018 ότι θα το απομακρύνει σύντομα.
Το (προσωρινό) καταφύγιο, είναι πολύ κοντά στα σπίτια, του οικισμού, και δεν πληροί κανένα όρο χωροταξικής και υλικοτεχνικής υποδομής. 

Όλοι οι κάτοικοι του οικισμού έχουμε φρικτά παράπονα, από την ανεύθυνη Δημοτική Αρχή, η οποία δεν επανήλθε ποτέ, να ζητήσει μία συγνώμη, για την αθέτηση των γραπτών της υποσχέσεων, αλλά ούτε και για να μας ενημερώσει, για το τι μέλλει γενέσθαι! 

Ο εδώ και 45 χρόνια οικισμός μας, εκτός από αυτό, έχει σοβαρό πρόβλημα και με τους δρόμους, (σύνολο 1500 μέτρων) στους οποίους το χειμώνα σπάμε τα αυτοκίνητα μας, και το καλοκαίρι, κλείνουμε ερμητικά τα πορτοπαράθυρα μας, για να μη γεμίζουν χώμα τα σπίτια μας.
Να δούμε μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτή η αδιαφορία...."


Παρακάτω είναι η επιστολή που μας έστειλε ο Δήμος πριν 2 χρόνια.

Εκ των υστέρων από ότι ακούστηκε από κάποιους, οι "ΦΩΣΤΗΡΕΣ" ανακάλυψαν ότι η περιοχή που μας έγραφαν στο έγγραφο, και στην οποία έκαιγαν τα σκουπίδια πολλά χρόνια είναι ... Δασική!

Τελικά είμαστε για γέλια ή για κλάματα;

Ακολουθεί βίντεο, σχετικό με το θέμα, και ηχητικό απόσπασμα από την τεράστια όχληση που υφίστανται οι κάτοικοι του οικισμού, στον οποίο βρίσκεται και η περίφημη Μεγάλη Άμμος, που εφέτος λόγω του διαφημιστικού τηλεοπτικού σποτ, του υπουργείου τουρισμού έκανε γνωστό το Μαρμάρι σε όλη την Ελλάδα, αλλά και ... πασίγνωστο τον Δήμαρχο της περιοχής, ο οποίος παρέλασε από όλα τα κανάλια. Τα κανάλια τα οποία καλό είναι να έρθουν να επισκεφτούν και να κάνουν ρεπορτάζ, από το συγκεκριμένο ... καταφύγιο!  

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=zdooTp6cHGs&feature=emb_logo

Δεν υπάρχουν σχόλια: