slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άμεση ανάγκη στελέχωσης της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Μήλου / Μέτρα για πληττόμενες επιχειρήσεις Θήρας: δύο αναφορές κατέθεσε ο Νίκος Συρμαλένιος στη Βουλή


Άμεση ανάγκη στελέχωσης της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Μήλου / Μέτρα για πληττόμενες επιχειρήσεις Θήρας: δύο αναφορές κατέθεσε ο Νίκος Συρμαλένιος στη Βουλή



Δύο αναφορές για σημαντικά θέματα που αφορούν νησιά των Κυκλάδων κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.


Η πρώτη έχει θέμα: «Άμεση ανάγκη στελέχωσης της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Μήλου»

Σε αυτήν ο βουλευτής κατέθεσε στην αναφορά του την επιστολή του Δημάρχου Μανώλη Μικέλη με θέμα την άμεση ανάγκη στελέχωσης της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Μήλου. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, εδώ και αρκετά χρόνια η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μήλου λειτουργεί μόνο με έναν μηχανικό, εξυπηρετώντας και τα γειτονικά νησιά Σέριφο, Σίφνο και Κίμωλο. Να σημειωθεί πως το μοναδικό αυτό άτομο, ονομαζόμενη κα Ελισάβετ Χωριανοπούλου, που προΐσταται της υπηρεσίας, τυγχάνει τον τελευταίο χρόνο να έχει και λοιπές αρμοδιότητες, εφόσον εκλέχθηκε Έπαρχος Μήλου.

Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να στελεχωθεί η Υπηρεσία με δυο επιπλέον μηχανικούς, ιδιαιτέρως μετά την επιθυμία της να μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου.




Η δεύτερη έχει θέμα: «Μέτρα για πληττόμενες επιχειρήσεις Θήρας»

Σε αυτήν ο βουλευτής κατέθεσε στην αναφορά του την επιστολή του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας με θέμα τη μείωση των επαγγελματικών μισθώσεων από 1.7.2020 έως 30.4.2021 με ταυτόχρονη παράταση συμβολαίων επαγγελματικής στέγης, τουλάχιστον επί διετία. Επίσης, στην επιστολή αναφέρεται το θέμα της επέκτασης της επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών σε όλες τις πληττόμενες τουριστικές επιχειρήσεις και της ενίσχυσης των χρηματοδοτικών εργαλείων στα νησιά που πλήττονται από την μείωση ή την ματαίωση κρουαζιέρας, αφού ευνοϊκές λύσεις έχουν ήδη δοθεί σε άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, όπως ξενοδοχεία, εστίαση, αλλά συγχρόνως αποκλείονται τα γειτονικά, πολλές φορές, καταστήματα τουριστικών κλπ. ειδών του λιανικού εμπορίου.


Δείτε συνημμένες τις αναφορές και τις επιστολές και για τα δύο θέματα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: