slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου


Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, υποδέχθηκε σήμερα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου. 

Ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε επίσκεψη στη Νάξο και στο πλαίσιο αυτής βρέθηκε στην «Ένωση». Τον υποδέχθηκε, δε, σύσσωμο το Δ.Σ. της Ε.Α.Σ., ενώ τον συνόδευαν μεταξύ άλλων ο Τομεάρχης Αγροτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Νίκος Συρμαλένιος και ο πρώην βουλευτής κ. Νίκος Μανιός. 

Κατά την επίσκεψή του στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ο κ. Τσίπρας πρώτα ξεναγήθηκε στο Πρότυπο Γεωπονικό Κέντρο, στο Κτηνιατρείο, στο Τμήμα Εμπορίας Ζωοτροφών και στο Συσκευαστήριο Πατάτας της Ε.Α.Σ. Νάξου, για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες των οποίων ενημερώθηκε αναλυτικά. 

Ακολούθησε συζήτηση του κ. Α. Τσίπρα με το Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Νάξου, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Δημήτρη Καπούνη. Τα μέλη του Δ.Σ. αναφέρθηκαν, μεταξύ πολλών άλλων ζητημάτων, στα...... προβλήματα που υπάρχουν στον αγροτικό τομέα στη Νάξο, στο μεγάλο «στοίχημα» του νέου (μέσω Προγράμματος) Τυροκομείου που επιθυμεί να κατασκευάσει η Ε.Α.Σ., στην ανάγκη ένταξης και των αγροτοκτηνοτρόφων σε κάποιον από τους ΚΑΔ των ενισχύσεων για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα προβλήματα που τους έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός, στη δημιουργία Τυροκομείου στην ορεινή Νάξο από την «Ένωση» για την παρασκευή του (κατοχυρωμένου ως Π.Ο.Π. προϊόντος πια) «Αρσενικού» Νάξου και στην προσπάθεια της Ε.Α.Σ. Νάξου για κατοχύρωση ως προϊόντος Π.Ο.Π. των αμνοεριφίων της Νάξου και της Αμοργού. Κατατέθηκε στον κ. Τσίπρα και Υπόμνημα σχετικά με το σύνολο των προβλημάτων. 

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας άκουσε με μεγάλη προσοχή τις εισηγήσεις του Δ. Καπούνη και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Νάξου, κατέθεσε τις δικές του παρατηρήσεις ενώ δεσμεύθηκε ότι τα προβλήματα θα εξεταστούν και θα αναδειχθούν.







Δεν υπάρχουν σχόλια: