slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οριστικό: Ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης στις 25 Μαΐου - «Ναι» από τους λοιμωξιολόγους

Οριστικά θα ανοίξουν στις 25 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης (εστιατόρια καφετέριες και μπαρ).

«Ναι» στο αίτημα της Κυβέρνησης να ανοίξει νωρίτερα ο κλάδος της εστίασης και συγκεκριμένα στις 25 Μαΐου είπε η αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων.


Νωρίτερα, η κυβέρνηση είχε ζητήσει από την Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα, στις 25 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης, καφέ κλπ, εφόσον φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας το επιτρέπουν.
Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όταν το άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά.
Εξάλλου, σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε τους ΚΑΔ, οι οποίοι επανεκκινούν από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, μεταξύ των οποίων εμπορικά κέντρα (malls) και ζωολογικοί κήποι.

Οι επόμενες 72 ώρες αποτελούν το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα crash test στην μάχη για το «ξεκλείδωμα» της χώρας, ενώ το Σάββατο το πρωί πραγματοποιείται ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου και θα καθοριστεί το πακέτο στήριξης της βαριάς βιομηχανίας της χώρας, του τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: