slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε 4 αναφορές στη Βουλή για φλέγοντα θέματα που αφορούν τα νησιά

Προσθήκη λεζάντας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε τέσσερις αναφορές στη Βουλή για φλέγοντα θέματα που αφορούν τα νησιά


Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε τέσσερις αναφορές στη Βουλή.


Η πρώτη έχει θέμα: «Μέτρα στήριξης πρωτογενούς τομέα στις Κυκλάδες»



  Με την αναφορά ο βουλευτής κατέθεσε την επιστολή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, στην οποία αναφέρεται ότι θα πρέπει όλοι οι κλάδοι που σχετίζονται με την πρωτογενή παραγωγή αγροδιατροφικών προιόντων, να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης που έχουν αναγγελθεί για τους τομείς της οικονομίας που είτε αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων που εντάσσονται σε αυτούς, είτε πλήττονται άμεσα από την εφαρμογή των μέτρων και έχουν διαπιστωμένη πτώση του τζίρου τους. Ενδεικτικά, προτείνονται μέτρα για τον περιορισμό των λειτουργικών τους δαπανών και τη στήριξη των προϊόντων τους
Δείτε την αναφορά και την επιστολή:

06-04-2020 ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ
2020_04_02_ΕΠΙΣΤΟΛΗ_ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ


Η δεύτερη αναφορά έχει θέμα: «Μη ένταξη των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών στα ευεργετικά μέτρα ενίσχυσης για επιχειρήσεις και κλάδους που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό»
 Με την αναφορά κατατέθηκε το έγγραφο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου προς τους αρμόδιους φορείς, στο οποίο αναφέρεται ότι η επέλαση του κορωνοϊού έχει προξενήσει πολλά προβλήματα στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κλάδο και κατ' επέκταση στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται σε αυτούς, όπως, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, με 130 εργαζόμενους και εκατοντάδες συνεργαζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους. Ωστόσο οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών έχουν μείνει εκτός από τα ευεργετικά μέτρα ενίσχυσης που έχει πάρει η Κυβέρνηση για επιχειρήσεις και κλάδους που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, καθώς, λόγω του ότι παράγουν πέραν του ενός προϊόντος, δεν έχουν υπαχθεί στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που θα ενισχυθούν. Για το λόγο αυτό ζητούν να υπάρξει μέριμνα και να ενταχθούν και αυτοί οι παραγωγικοί συνεταιρισμοί στους ΚΑΔ των ενισχύσεων, έχοντας υπ' όψιν όλες τις ιδιαιτερότητες του κλάδου τους.
Δείτε την αναφορά και την επιστολή:
06­_04_2020_ΑΝΑΦΟΡΑ_ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ_ΕΝΤΑΞΗ_ΑΓΡ.ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ_ΣΕ_ΜΕΤΡΑ_ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ


Η τρίτη αναφορά έχει θέμα: «Περιορισμοί μετακινήσεων επιβατών στην Αμοργό»
 Με την αναφορά κατατέθηκε η επιστολή του Δημάρχου Αμοργού, με την οποία ζητά από  τη  Γενική   Γραμματεία Πολιτικής  Προστασίας  και  τα  αρμόδια  υπουργεία  την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής 14ημερης καραντίνας σε όλους τους μετακινούμενους προς την Αμοργό, με επιβολή του προβλεπόμενου προστίμου σε περίπτωση μη τήρησης του μέτρου. Από την υποχρέωση αυτή προτείνει να εξαιρούνται: οι μετακινήσεις συνεργείων για αποκατάσταση βλαβών στα δίκτυα κοινής ωφέλειας με την λήψη ειδικής άδειας από τον Δήμο, μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού, προσωπικού σωμάτων ασφαλείας και μετακινήσεις στα πλαίσια της ομαλής τροφοδοσίας του νησιού.
Δείτε την αναφορά και την επιστολή:
06-04-2020 ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΑΜΟΡΓΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΟΡΓΟΥ_ΛΗΨΗ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ_ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ_6.4.2020


Η τέταρτη αναφορά έχει θέμα: «Ενίσχυση Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου»
 Με την αναφορά κατατέθηκε η επιστολή του Δημάρχου Μυκόνου, στην οποία αναφέρει ότι το Α.Τ. Μυκόνου είναι τραγικά uποστελεχωμένο και επιφορτισμένο με πλείστες αρμοδιότητες ζητά την απόσπαση/μετακίνηση, το συντομότερο δυνατό, Αστυνομικών για την ενίσχυσή του κατά τη θερινή περίοδο.
06-04-2020 ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΤ ΜΥΚΟΝΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ_ΕΝΙΣΧΥΣΗ Α.Τ._23.3.2020(2)

Δεν υπάρχουν σχόλια: