slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κατάρρευση για Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ - Οι πολίτες δίνουν τη χαριστική βολή στον λαϊκισμό


Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης γνωρίζει ότι αν δεν κλείσει η ψαλίδα σύντομα, ενδεχομένως να τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και να εκπαραθυρωθεί εν μια νυκτί
Τη χαριστική βολή σε αργό και βασανιστικό πολιτικό τέλος του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε διαφανεί μετά την τριπλή εκλογική του ήττα πριν από εννέα μήνες, δίνει η πανδημία της νόσου Covid-19.Η φονική ασθένεια αποκάλυψε το στρατηγικό πολιτικό αδιέξοδο της Κουμουνδούρου, την ένδεια σοβαρών επιχειρημάτων και την έλλειψη αξιόπιστου αντιπολιτευτικού λόγου.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αποτελούν κόλαφο για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία επικροτούν τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου ιού. Το 80% που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία προκαλεί μόνο τρόμο στην Κουμουνδούρου.
Οι σπασμωδικές κινήσεις το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν τον επιθανάτιο ρόγχο του κόμματος, που είναι ταυτισμένοι με τη σκανδαλολογία, τον λαϊκισμό και τον διχασμό του ελληνικού λαού.
Στο πέρασμα του ο κορωνοϊός αφήνει πίσω του χιλιάδες νεκρούς, αλλά ταυτόχρονα σκοτώνει και το λαϊκισμό, καθώς οι πολίτες σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα αντελήφθησαν τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν οι λεγόμενοι λαϊκιστές ηγέτες…
Τα παραδείγματα των ηγετών της Ιταλίας, της Βρετανίας ακόμη και των ΗΠΑ, οι οποίοι δεν άκουσαν τις οδηγίες των ειδικών, είναι αποκαλυπτικά και δεν απαιτείται περαιτέρω σχολιασμός…
Στη χώρα μας, ο Αλέξης Τσίπρας, άξιος πρεσβευτής του λαϊκισμού και της
άμετρης σκανδαλολογίας προσπάθησε να παίξει τα γνωστά παιχνίδια του, αλλά την «πάτησε» πανηγυρικά, γιατί απλά για άλλη μια φορά δεν αφουγκράστηκε τον παλμό της κοινωνίας και τα πραγματικά θέλω των πολιτών.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε απόγνωση. Η χαοτική διαφορά που χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει επιπτώσεις που αφορούν και τον ίδιο προσωπικά.
Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι αν δεν κλείσει η ψαλίδα σύντομα, ενδεχομένως να τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και να εκπαραθυρωθεί εν μια νυκτί. Άλλωστε, αυτό το διάστημα έχει κάνει πολλούς εχθρούς, οι οποίοι ψάχνουν μια καλή ευκαιρία, να πάρουν το αίμα τους πίσω.
Ο Τσίπρας είναι αδύναμος και δεν έχει καμία σχέση με τον πάλαι ποτέ κραταιό αρχηγό. Είναι αποστεωμένος πολιτικά και αυτό φαίνεται από το γεγονός, ότι δεν μπορεί να ελέγξει τις εσωκομματικές φατρίες που σφάζονται για τη νομή της εξουσίας.
Αντί να διαγράφει με μια μονοκονδυλιά τους διαφωνούντες, όπως κάνουν οι εκάστοτε ισχυροί αρχηγοί, ικετεύει να πέσουν οι τόνοι για το καλό της αποθνήσκουσας πλέον παράταξης.
Η απόγνωσή του είναι περισσότερο από ποτέ εμφανής και τα παιδαριώδη λάθη διαδέχονται το ένα το άλλο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στις δυο μεγάλες κρίσεις της χώρας εμφάνισε το διπλό και συνάμα αποκρουστικό πρόσωπό του. Από τη μια πλευρά, ο Τσίπρας προσπάθησε να πείσει ότι …αλλαξοπίστησε και από σκληρός αριστερός έγινε σοβαρός σοσιαλδημοκράτης που καταθέτει προτάσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού.
Έτσι, εμφάνισε μια προχειρογραμμένη δέσμη μέτρων, που θύμισε τη γνωστή γελοιότητα της Θεσσαλονίκης. Ένα αφήγημα που δεν κράτησε ούτε 24 ώρες «ζωντανό». Κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του, γεγονός που προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό στο ΣΥΡΙΖΑ.
Η ηγεσία για λίγα 24ωρα εμφάνισε ένα δήθεν συναινετικό προφίλ προς τη κυβέρνηση και προς αυτή την κατεύθυνση έγιναν και βαρύγδουπες αναφορές του τύπου εμείς δεν κάνουμε τη στείρα αντιπολίτευση του Μητσοτάκη.
Την ίδια στιγμή, όμως, βγήκε μπροστά και η περιβόητη ομάδα #μεταθαλογαριαστούμε, η οποία αποκάλυψε και το πραγματικά αποκρουστικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο δήθεν «κάλος» κύριος Τσίπρας τους άκουσε, τους διάβασε αλλά μέχρι εκεί… δεν έκανε καμία κίνηση αποδοκιμασίας τους. Ίσως λόγω ανημποριάς ή απλά γιατί με αυτό τον τρόπο ήταν στημένο το παραμύθι της συναίνεσης.
Μια λαϊκή παροιμία λέει ότι «ο λύκος την τρίχα του αλλάζει», το χούι δεν αλλάζει.
Έτσι, ο κ. Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό για τα vouchers των επιστημόνων. Στο δια ταύτα, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να ακυρώσει την διαδικασία και να δώσει επίδομα στους δικαιούχους των vouchers.
Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, «τάπωσε» τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει την διεξαγωγή συζήτησης στην Βουλή σε επίπεδο αρχηγών την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ενημερώσει για την Οικονομία, ειρωνευόμενος μάλιστα τον κ. Τσίπρα ότι ... "ξεκίνησε τις εκπτώσεις", γιατί ενώ μιλούσε για συζήτηση για την
Οικονομία συνολικά κατέθεσε τελικά επίκαιρη ερώτηση για τα vouchers, εξόργισε την Κουμουνδούρου γενικώς και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικώς.
Ο Αλέξης Τσίπρας σε χρόνο ρεκόρ υπέστη άλλη μια δεινή ήττα και την Κουμουνδούρου λένε ότι το φυσάει και δεν κρυώνει…
Η κατάργηση, όμως του προγράμματος τηλεκατάρτισης των επιστημόνων «πλήγωσε» την κυβέρνηση και άφησε εκτεθειμένο τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος υπέπεσε σε μια μεγαλοπρεπέστατη «γκάφα».
Κύκλοι του Μαξίμου μίλησαν για «αστοχία», που διορθώθηκε. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η «αστοχία» Βρούτση να έχει για τον υπουργό μελλοντικές συνέπειες…
Η υποτιθέμενη επιτελική κίνηση αυτή του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προσφεύγει ξανά στη συνταγή των σκανδάλων της πόλωσης και του λαϊκισμού.
https://www.lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: