slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τουρκία: Αγριο ξύλο με μπουνιές μεταξύ βουλευτών εξαιτίας κριτικής στον Ερντογάν

Το πρωτοφανές περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο.


ASSOCIATED PRESS


Αγριος καβγάς με μπουνιές ξέσπασε την Τετάρτη στο τουρκικό κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας ενός βουλευτή της αντιπολίτευσης, ο οποίος νωρίτερα είχε κατηγορήσει τον Ταγίπ Ερντογάν για ασέβεια των Τούρκων στρατιωτών που πέθαναν στις συγκρούσεις στη Συρία.

Δεκάδες βουλευτές ενεπλάκησαν στη φιλονικία, μερικοί εκ των οποίων σκαρφάλωσαν στα έδρανα και επιτέθηκαν σε συναδέλφους τους με γροθιές ενώ άλλοι προσπάθησαν να σταματήσουν τη σύρραξη, όπως προκύπτει από τα βίντεο που κατέγραψαν το πρωτοφανές περιστατικό.


https://twitter.com/GhahramaniS/status/1235215981666013184
Ο Ενγκίν Οζκότς, βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο σε συνέντευξη Τύπου και αργότερα σε tweets ότι έδειξε ασέβεια απέναντι στους στρατιώτες που σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Ιντλίμπ της Συρίας.
Παράλληλα, κατηγόρησε τον Ερντογάν για ανευθυνότητα επειδή απέστειλε στρατεύματα στη σύγκρουση χωρίς αεροπορική κάλυψη.
Ο προεδρεύων του κοινοβουλίου, Μουσταφά Σεντόπ, καταδίκασε τη δήλωση του βουλευτή της αντιπολίτευσης.
Οι εισαγγελείς της Αγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για υποψία προσβολής του προέδρου, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
(με πληροφορίες από Reuters)

Σκηνές άνευ προηγουμένου εκτυλίχθηκαν στη Βουλή της Τουρκίας, καθώς βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια.


Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι βουλευτές του AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκαν σε συναδέλφους τους από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Αφορμή στάθηκε μια ανακοίνωση του Τούρκου προέδρου σχετικά με την τακτική στην επαρχία Ιντλίπ.

Βίντεο: Ξύλο στην τουρκική Βουλή για τον Ερντογάν
Οπως αναφέρει χρήστης του Twitter, μετά από κλειστή συνεδρίαση για τον πόλεμο στο Ιντλίμπ, μέλη του κόμματος του Ερντογάν επιτέθηκαν σε μέλη της αντιπολίτευσης επειδή δεν τους άρεσε ανακοίνωση μέλους της αντιπολίτευσης για τον Τούρκο πρόεδρο.


Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/agrio-xylo-stin-toyrkiki-boyli-binteo

Δεν υπάρχουν σχόλια: