slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μέτρα οικονομικής στήριξης από τον αρμόδιο υπουργό και στήριξη από Βουλευτές Περιφέρεια και Δήμο ζητά δια του προέδρου της η Κτηνοτροφική Ένωση Φιλωτίου Νάξου

 Επιστολή   στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάκη Βορίδη  και με άμεση  κοινοποίηση στους βουλευτές του Ν. Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  την κα. Αικατερίνη Μονογυιού τον κ. Φίλιππο Φόρτωμα ,τον  κ. Νικόλαο Συρμαλένιο , τον  Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου  κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Αντι/ρχη Αγροτικής Οικ. Κυκλάδων- Δωδ/σου  κ. Φιλήμων Ζαννετίδη, τον Έπαρχο Π.Ε. Νάξου  κ. Ιωάννη Μαργαρίτη,  και Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  κ. Δημήτριο Λιανό, και φυσικά τα ναξιακά  Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης   απέστειλε ο πρόεδρος της Κτηνοτροφικής Ένωσης Φιλωτίου Νάξου, Βασίλης Κρασσάς. Ζητώντας Στα οικονομικά μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση εξαιτίας των αρνητικών επιπτώσεων του κορονοϊού για διάφορες επαγγελματικές ομάδες που πλήττονται, θα έπρεπε να γίνει αναφορά και σε εμάς, τους κτηνοτρόφους, ως ανθρώπους που στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας μας καθότι ο κλάδος μας δοκιμάζεται και βρίσκεται στα όρια του. Αναλυτικά την επιστολή του προέδρου της Κτηνοτροφικής Ένωσης Φιλωτίου Νάξου, Βασίλη Κρασσά, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάκη Βορίδη:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
    Ως Κτηνοτροφική Ένωση Φιλωτίου Νάξου αφουγκραζόμενοι όλους τους κτηνοτρόφους του νησιού μας, με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στον κλάδο μας λόγω των τρεχουσών συνθηκών.
    Γνωρίζουμε τις οικονομικές δυσκολίες που περνάει η πατρίδα μας και τις περιορισμένες δυνατότητες της οικονομίας μας. Στις δύσκολες ώρες που περνάμε είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να συνδράμουμε όσο μπορούμε στην κοινή προσπάθεια να ξεπεράσουμε τη δεινή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.
    Η οικονομία της Νάξου στηρίζεται πρωτίστως στον τουρισμό και στον πρωτογενή τομέα αγροτοκτηνοτροφίας. Δύο κλάδοι οι οποίοι συμβάλλουν και στα οικονομικά έσοδα του κράτους, πλήττονται άμεσα.
    Εμείς ως κτηνοτρόφοι αυτή την περίοδο, του Πάσχα, κάθε χρόνο διαθέτουμε στην αγορά το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μας. Υπολογίζεται ότι διακινούνται στην αγορά με διάφορους τρόπους 35.000- 40.000 αμνοερίφια και αρκετούς τόνους τυρί. Σας εκφράζουμε την ανησυχία μας ότι μεγάλο μέρος της παραγωγής μας κινδυνεύει να μείνει αδιάθετο με ολέθριες συνέπειες για εμάς και το νησί μας. Συνέπειες, οικονομικές, εγκατάλειψης του επαγγέλματος του κτηνοτρόφου από τους νέους, μη δυνατότητα ανταπόκρισης στις οικονομικές μας υποχρεώσεις καθώς και ερημοποίηση των χωριών μας.
    Στα οικονομικά μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση εξαιτίας των αρνητικών επιπτώσεων του κορονοϊού για διάφορες επαγγελματικές ομάδες που πλήττονται, θα έπρεπε να γίνει αναφορά και σε εμάς, τους κτηνοτρόφους, ως ανθρώπους που στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας μας καθότι ο κλάδος μας δοκιμάζεται και βρίσκεται στα όρια του.
    Για τους λόγους αυτούς προτείνουμε:
·        Κρατική μέριμνα έτσι ώστε να μην γίνουν εισαγωγές κρεάτων από άλλες χώρες και να διατεθούν στην αγορά τα δικά μας εγχώρια προϊόντα.
·        Άμεση καταβολή της Ενιαίας Οικονομικής Ενίσχυσης Κτηνοτρόφων.
·        Καταβολή έκτακτου επιδόματος.
·       Αναστολή φορολογικών οφειλών, ευεργετικές ρυθμίσεις για αποπληρωμή δανείων και οφειλών προς τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.
·       Άτοκα και επιδοτούμενα δάνεια.
    Κλείνοντας, γνωρίζοντας την ευαισθησία και το πνεύμα αλληλεγγύης σας, πιστεύουμε ότι θα δώσετε την απαραίτητη βαρύτητα τόσο στα τρέχοντα προβλήματα, όσο και στις προτάσεις που σας παραθέσαμε και αναμένουμε αγωνιωδώς για τη δική σας μέριμνα.
Με εκτίμηση,

Ο πρόεδρος
Βασίλειος Κρασσάς
Για το Δ.Σ                                                                                

Πίνακας Αποδεκτών:
Βουλευτές Ν. Κυκλάδων:
κ. Ιωάννη Βρούτση, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
κα. Αικατερίνη Μονογυιού
κ. Φίλιππο Φόρτωμα
κ. Νικόλαο Συρμαλένιο
κ. Γιώργο Χατζημάρκο, Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου
κ. Φιλήμων Ζαννετίδη, Αντι/ρχη Αγροτικής Οικ. Κυκλάδων- Δωδ/σου
κ. Ιωάννη Μαργαρίτη, Έπαρχο Π.Ε. Νάξου
κ. Δημήτριο Λιανό, Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: