slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κορονοϊός: 13 νεκροί και 530 κρούσματα στην Ελλάδα – 35 από αυτά είναι νέα και 18 διασωληνωμένοι (βίντεο)

Από Βήμα Press


Συνολικά 35 νέα κρούσματα του κορονοϊού που ανεβάζουν το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 530 ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθ. Σωτήρης Τσιόδρας. Ανακοίνωσε επίσης ότι συνολικά έχουν φύγει από τη ζωή 13 άτομα, εκ των οποίων μόνο μία γυναίκα ήταν εξ αυτών. Τα 98 από τα κρούσματα έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης. Τα περισσότερο επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 8000 δείγματα για την παρουσία του νέου ιού.

Επίσης 100 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 18 είναι διασωληνωμένοι, όλοι είναι πάνω 67 ετών. Πολλοί από τους νοσηλευόμενους αναμένεται επίσης να διασωληνωθούν. Συνολικά 19 συμπολίτες μας έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Αντιμετωπίζουμε έναν εχθρό που δεν σέβεται ηλικίες και κανείς δεν είναι 100% ασφαλής. Το ίδιο λέμε και για τη γρίπη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει εμβόλιο, ούτε έγκυρη και εγκεκριμένη θεραπεία. Ποιους θέλουμε να προστατεύσουμε; Όλους. Αλλά αυτό είναι αδύνατον με έναν ταχύτατα μεταδιδόμενο ιό, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.
Χαρδαλιάς: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας
«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Οι επόμενες εβδομάδες είναι απόλυτος κρίσιμες και αυτό πρέπει να είναι στο μυαλό όλων μας. Εχουμε λάβει εγκαίρως μέτρα ώστε να μην γίνουμε Ιταλία. Είναι στο χέρι όλων μας να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα», τόνισε αρχικά με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Να είστε σίγουροι ότι στο χρόνο που πρέπει θα λάβουμε όποια επιπλέον μέτρα πρέπει. Να μην χαθούν άνθρωποι, εξαιτίας της δικής μας απερισκεψίας, που θα μπορούσαν να μην είχαν νοσήσει, συνέχισε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: