slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΦΕΚ-Ο Παππάς κατηγορεί με fake news Άδωνι για 200άρι κι ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε κάνει νόμο

"902: Με παροχές 150 ευρώ «σε είδος» αντί προνοιακού επιδόματος μπορείς να επιβιώσεις!... για να καταλάβετε για τί είδους πολιτικούς απατεώνες μιλάμε....αυτά το 2016...τώρα μου ζητάνε και τα ρέστα" έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Twitter ρίχνοντας άλλη μια φάπα στον Παππά που τον κατηγόρησε ψευδώς πως τάχα δήλωσε ότι με 200 ευρώ μπορεί να ζήσει ένα άτομο





Άδωνις Γεωργιάδης
✔@AdonisGeorgiadi




Με παροχές 150 ευρώ «σε είδος» αντί προνοιακού επιδόματος μπορείς να επιβιώσεις! | 902 Mobile : για να καταλάβετε για τί είδους πολιτικούς απατεώνες μιλάμε....αυτά το 2016...τώρα μου ζητάνε και τα ρέστα https://www.902.gr/eidisi/politiki/108126/vaftizei-exorthologismo-tin-perikopi-ton-pronoiakon-epidomaton …
211
9:22 μ.μ. - 5 Ιαν 2020
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
87 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό




Όπως μάλιστα αποδεικνύεται οι ΣΥΡΙΖΑίοι είχαν κιόλας θεσμοθετήσει το 200άρι, στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που ψήφισαν το 2016, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω ΦΕΚ





Δείτε και τι έγραφε ο 902 το 2016 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθετούσε το ΚΕΑ των 200 ευρώ

Με παροχές 150 ευρώ «σε είδος» αντί προνοιακού επιδόματος μπορείς να επιβιώσεις!
Τρίτη 13/09/2016

Η περικοπή των 900 εκατ. ευρώ που προβλέπεται από τις κρατικές δαπάνες για την Πρόνοια, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), θα βρεθούν μεταξύ άλλων θεμάτων στο επίκεντρο των συναντήσεων στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων των «θεσμών» με το υπουργείο Εργασίας που έχουν προγραμματιστεί την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη.

Σημειώνεται ότι σήμερα το ΚΕΑ εφαρμόζεται πιλοτικά σε 30 δήμους της χώρας και μεταξύ άλλων προβλέπει χρηματική ενίσχυση 200 ευρώ το ανώτερο σε άτομα που κινούνται και διαβιούν σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης. Για παράδειγμα, σε μια τριμελή οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί, ο δικαιούχος παίρνει μάξιμουμ 200 ευρώ, για τον επιπλέον ενήλικα άλλα 100 ευρώ και για το παιδί άλλα 50 ευρώ, σύνολο 350 ευρώ.

Εκτός από μηχανισμός διαχείρισης της φτώχειας, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί και μοχλό κατάργησης όλων των προνοιακών επιδομάτων.

Από την πλευρά της ωστόσο η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Κομισιόν που έγινε στην Αθήνα την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη, έχυσε «κροκοδείλια δάκρυα», διαμαρτυρόμενη για το ότι το μνημόνιο και ο προϋπολογισμός που ψήφισε τόσο η κυβέρνηση όσο και η ίδια προβλέπει την περικοπή 900 εκατ. ευρώ το χρόνο από τα προνοιακά επιδόματα που έχουν απομείνει.

Μάλιστα, η αναπληρώτρια υπουργός με προκλητικό τρόπο έθεσε θέμα κατάργησης των επιδομάτων και αντικατάστασής τους με ...«παροχές σε είδος».

«Πρέπει να είσαι απόφοιτος του Χάρβαρντ για να καταφέρεις να επιβιώσεις με 200 ευρώ το μήνα. Αν σου δίνουμε όμως 70 ευρώ κάρτα η οποία είναι προπληρωμένη για τρόφιμα, που τα παίρνεις από οποιοδήποτε μαγαζί, δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια, δηλαδή αυτό που έχει ανάγκη μια οικογένεια και σου δίνουμε, και εφόσον δεν έχεις σπίτι, 70 ευρώ επιδότηση ενοικίου αλλά πάντα στον ιδιοκτήτη όχι σε σένα. Δηλαδή μία λογική σε είδος και όχι σε χρήμα. Όταν φτάνεις σε τόσο μικρά επίπεδα επιδοματικά όπως είναι σήμερα το GMI (προνοιακό επίδομα), τα 200 ευρώ, οι παροχές σε είδος μπορούν να σε κάνουν να επιβιώσεις. Οι παροχές σε χρήμα θα σε καταστρέψουν. Γιατί όπως είπα και πριν είναι αδύνατον να επιβιώσεις με 200 ευρώ, ενώ αυτά που σας είπα μόλις πριν είναι 150 ευρώ. Και μπορείς να επιβιώσεις, πολύ δύσκολα, αλλά μπορείς».

Με απλά λόγια, κατά την κυβέρνηση, τα 200 ευρώ σε χρήμα δεν αρκούν για να ζήσεις, αλλά τα 150 ευρώ σε είδος φτάνουν και ίσως να περισσεύουν και από πάνω...

https://www.902.gr/eidisi/politiki/108126/vaftizei-exorthologismo-tin-perikopi-ton-pronoiakon-epidomaton

Δεν υπάρχουν σχόλια: