slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ευκαιρία δήλωσης των πραγματικών τετραγωνικών των ακινήτων στον Δήμο


Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στα πλαίσια του Ν. 4647/2019 (ΦΕΚ 204/16-12-2019 τεύχος Α') «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις», ανακοινώνει ότι δίνεται προθεσμία εκ νέου ή αρχικής δήλωσης για τον καθορισμό επιφανείας ή/και της χρήσης ακινήτου για τον υπολογισμό οφειλομένων τελών προς τους Δήμους.

Με διάταξη του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία προστέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείο Υγείας, προβλέπεται η απαλλαγή από κάθε είδους πρόστιμα και προσαυξήσεις αλλά και.....
αναδρομικότητα για όσους ιδιοκτήτες δηλώσουν στους Δήμους που βρίσκονται τα κτίσματά τους, την πραγματική επιφάνειά τους.
Με την παρ.2 του άρθρου 51 ορίζονται συγκεκριμένα τα εξής:

«Οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης  για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31.3.2020 χωρίς επιβολή προστίμων για την μη υποβολή  ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης.  Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγουμένου εδαφίου υπολογίζονται και οφείλονται μόνον από την 1.1.2020.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: