Εκτός από τους «γαλάζιους» δημάρχους, υπέρ του Δ. Παπαστεργίου ψήφισαν τα μέλη που υπάγονται στο συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και οι ανεξάρτητοι του συνδυασμού Ιωακιμίδη, γεγονός που καταδεικνύει την αποδοχή που τυγχάνει ο δήμαρχος Τρικκαίων. «Λεύκο» ψήφισαν τα μέλη της παράταξης του ΚΙΝΑΛ.
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης (ΣΥΡΙΖΑ) και ο «γαλάζιος» Χρήστος Τεντόμας, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας. Τελευταία στιγμή ήρθε η δήμαρχος Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, η οποία ρώτησε αγχωμένη αν προλαβαίνει να ψηφίσει (τελικά πρόλαβε…).
Αμέσως μετά την εκλογή του, ο κ. Παπαστεργίου, παίρνοντας το λόγο σημείωσε: «Είναι μεγάλη τιμή η εκλογή μου στην θέση του Προέδρου της ΚΕΔΕ. Η Αυτοδιοίκηση είναι δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Στόχος μας είναι να συνθέσουμε». 
Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε και είχε επαφές με ομότιτλούς από όλη την Ελλάδα, φυσικά και τον Δημήτρη Παπαστεργίου.
 
-A’ αντιπρόεδρος εξελέγη ο δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου με 20 ψήφους υπέρ και εννέα ψηφοδέλτια «λευκά».
-Β’ αντιπρόεδρος εξελέγη ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος με 18 υπέρ και 10 λευκά
Γενικός Γραμματέας εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος Πύλου -Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης με 18 υπέρ και 10 λευκά.
Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εξελέγησαν (εξ οφίτσιο τα τέσσερα μέλη του προεδρείου) και οι:
Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι (ΝΔ): Γιώργος Αποστολόπουλος, δήμαρχος Παπάγου -Χολαργού. Νίκος Μελετιου, δήμαρχος Ασπροπύργου. Δημήτρης Μπαρμπάκος, δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας
Αυτοδιοικητικό Κίνημα (ΚΙΝΑΛ): Γιάννης Λυμπέρης, δήμαρχος Ήλιδας. Δημήτρης Τσιαντής, δημοτικός σύμβουλος Πλαστήρα
Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία (ΣΥΡΙΖΑ): Απόστολος Καλογιάννης, δήμαρχος Λαρισαίων
Νέα Αυτοδιοίκηση (Ανεξάρτητοι): Γιώργος Ιωακειμίδης, δήμαρχος Νίκαιας – Ρεντη.