slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σταϊκούρας στα Νέα Σαββατοκύριακο: Φοροελαφρύνσεις και αναμόρφωση αντικειμενικών αξιών στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο


Ο Χρήστος Σταϊκούρας, με συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο, προαναγγέλει σχέδιο φοροελαφρύνσεων και αναμόρφωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων.


Το φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί μέσα στον Οκτώβριο, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα.

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μειώσεις φόρων για το 2020, νέα πάγια
ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών, απλοποίηση του φορολογικού κώδικα, ενίσχυση πρωτοβουλιών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αύξηση του ελάχιστου ύψους διενέργειας ηλεκτρονικών συναλλαγών, αναμόρφωση του πλαισίου των παροχών σε είδος και νέες διατάξεις για τη φορολογική κατοικία και μέτρα για την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι οι φοροελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση θα εφαρμοστούν σύμφωνα με τις ανακοινώσεις.

Συγκεκριμένα μετά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, μειώνεται η φορολογία στις επιχειρήσεις, στα μερίσματα και στον εισαγωγικό συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα.

Επιπλέον, από το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές, ξεκινώντας από τους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης.

Μεσοπρόθεσμα και ανάλογα με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο Χρήστος Σταϊκούρας δηλώνει πως θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις άμεσων και έμμεσων φόρων, όπως η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος.

Για τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων, ο κ. Σταϊκούρας προαναγγέλλει επέκταση και αναμόρφωση του συστήματος εντός του 2020, κίνηση η οποία όπως λέει θα επηρεάσει τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας προκειμένου να γίνει «πιο αποτελεσματική και κοινωνικά πιο δίκαιη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: