slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χτυπούν τον Σαμαρά για να ρίξουν τον Κυριάκο


Η υπόθεση Novartis, η επιλογή Μαργ. Σχοινά ως αντιπροέδρου, η Συμφωνία των Πρεσπών και η Προεδρία της Δημοκρατίας είναι το γήπεδο που οι ΣΥΡΙΖΑίοι προσπαθούν να πλήξουν τον Αντ. Σαμαρά και να φθείρουν τον Κυριάκο Καταθέσεις τριών πολιτικών, Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Ευ. Βενιζέλου, στον Άρειο Πάγο.


«Τρομοκρατική» κατάθεση του αρεοπαγίτη εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή. 
Οσονούπω εξεταστικές επιτροπές για Novartis και «βαρουφάκιας» βασιλείας…


  • Επιλογή από την κα Ούρσουλα, του Μαργαρίτη Σχοινά για τη θέση του αντιπροέδρου και το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης.
  • Επαναφορά στο προσκήνιο της Συμφωνίας των Πρεσπών ως επιζήμια αλλά όχι προδοτική.
  • Συνεχείς και αδιάκοπες βολές για το πρόσωπο που θα προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2020.
Κατά έναν περίεργο τρόπο –για τους άλλους, όχι για την «Α»– όλα τα παραπάνω περιστρέφοντο με εκτενείς αναφορές γύρω από το πρόσωπο του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Τα ΣΥΡΙΖΑϊκά έντυπα έδιναν ρεσιτάλ «πληροφόρησης» και πολιτικής «ανάλυσης υψηλού περιεχομένου».
https://www.iapopsi.gr/chtypoyn-ton-samara-gia-na-rixoyn-ton-kyriako/

Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με την «Kontranews», το «Documento», την «Αυγή», αλλά και τα ηλεκτρονικά όπως το news247, το anoixto parathyro, το newsit, το mikrometoxos, κ.ά., οι εξελίξεις στη ΝΔ θα ήταν ραγδαίες, αφού:
  • Ο Κυριάκος δεν θέλει εξεταστική επιτροπή για τη Novartis, αλλά πιέζεται από τον Σαμαρά.
  • Όλος ο θόρυβος της Novartis προέρχεται από τον Σαμαρά.
  • Βλέπει φαντάσματα για τη Novartis ο Σαμαράς (ρήση κυρίου Κατρούγκαλου).

Το γεγονός ότι η αποστολή του φακέλου με τις καταθέσεις των τριών πολιτικών και του εισαγγελέα Αγγελή έγινε από τον επίσης εισαγγελέα Ευάγγελο Ζαχαρή, προφανώς δεν συμβαδίζει με τις απόψεις των ΣΥΡΙΖΑίων, για ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, η οποία όταν επί 2 και πλέον έτη μέσω της κας Τουλουπάκη «πληγώνει» σε απίστευτο βαθμό τον πολιτικό κόσμο, είναι ανεξάρτητη, αλλά όταν ερευνά Τσίπρα, Παπαγγελόπουλο, Πολάκη, Καλογήρου τότε πάσχει…
  • Ο Σαμαράς θα «ρίξει» τον Κυριάκο, γιατί πρώτα αποκλείστηκε η επιλογή του ως επίτροπος, με δεδομένο ότι δεν θα του εδίδετο η θέση του αντιπροέδρου, και στη συνέχεια επελέγη ο Μαργαρίτης Σχοινάς ως αντιπρόεδρος.


Εδώ και αν το παραμύθι δεν έχει δράκο. Η θέση της κας Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν ότι δεν δεσμεύεται για την τοποθέτηση πρώην πρωθυπουργών σε θέσεις αντιπροεδρίας ήταν γνωστή από τις αρχές Ιουλίου, δεδομένου ότι οι αντιπροεδρίες θα εδίδοντο στους αντιπάλους της υποψήφιους προέδρους, όπως ο Τίμερμαν, ο Βέμπερ (ο οποίος δεν απεδέχθη την αντιπροεδρία) κ.ά. Ακόμη, και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζεντιλόνι έλαβε το οικονομικό χαρτοφυλάκιο και όχι την προεδρία. Κατά συνέπεια, όλο αυτό το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ, περί έντασης στις σχέσεις Κυριάκου – Αντώνη ακούγεται καλά από τις παρέες του Καρτερού, του Βερναρδάκη, του Τζανακόπουλου,  του Πετσίτη και των άλλων «παιδιών» του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Υπάρχει διαφωνία μεταξύ Κυριάκου και Σαμαρά για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μάλιστα, οι ΣΥΡΙΖΑίοι, επικαλούμενοι την τοποθέτηση του Νίκου Δένδια αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη, που χαρακτήρισαν τη συμφωνία ως «επιζήμια, αλλά όχι προδοτική», καθώς και το γεγονός ότι η συμφωνία δεν αλλάζει, προέβλεψαν ότι θα υπάρξει αντίδραση από τον Αντ. Σαμαρά που θα τον φέρει σε ρήξη με τον Κυρ. Μητσοτάκη.


Μάλλον οι ΣΥΡΙΖΑίοι ξεχνούν ότι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για την υλοποίηση των όρων της Συμφωνίας των Πρεσπών θα πρέπει να υπάρξουν οι ασφαλιστικές δικλείδες για τον αλυτρωτισμό και μετά θα ακολουθήσει η ένταξη των γειτόνων στην ΕΕ, κάτι που αποτελεί διακαή τους πόθο.
  • Αν δεν προταθεί ο Αντώνης Σαμαράς για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πάλι θα επέλθει ρήξη στις σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επί σειρά μηνών, όλα τα ΣΥΡΙΖΑϊκά έντυπα δεν ασχολούνται με τη διακυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη, στον βαθμό που ασχολούνται με το να αποκλείσουν πιθανή επιλογή του Σαμαρά για την Προεδρία και να προωθήσουν την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου. Τελείως φυσική συμπεριφορά, αφού ο Προκόπης ποτέ δεν τους στεναχώρησε…
  • Καταλογίζουν την έντονη κριτική που ασκεί η ιστοσελίδα antinews, στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και εις βάρος του Κυριάκου προσωπικά, στον Αντώνη Σαμαρά

Μάλλον οι ΣΥΡΙΖΑίοι στην καλύτερη περίπτωση είναι ανενημέρωτοι και στη χειρότερη εν γνώσει τους προωθούν το παραπάνω παραμύθι, γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα επέλθει η ρήξη Σαμαρά – Κυριάκου. Όπως είναι γνωστό, ο Αντ. Σαμαράς μέσω του εκπροσώπου Τύπου του, Νίκου Τσούτσια, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι τον εκπροσωπεί μόνο ό,τι ο ίδιος ή ο εκπρόσωπος Τύπου δημοσιοποιεί. Συνεπώς, τα σχόλια περισσεύουν.
Χτυπούν τον Σαμαρά, για να πέσει ο Κυριάκος
Η στοχοποίηση του Αντ. Σαμαρά από τα ΣΥΡΙΖΑϊκά έντυπα έχει ξεκινήσει αμέσως μετά τις εκλογές. Έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ δεν ασχολούνται με τα πεπραγμένα της νέας κυβέρνησης, με την καθημερινότητα, με τη μείωση ή όχι των πρωτογενών πλεονασμάτων, και ασχολούνται για το αν θα προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον επόμενο Φεβρουάριο ο Αντώνης Σαμαράς.
Αν κάποιος αναρωτηθεί γιατί αυτή η στοχοποίηση, η απάντηση είναι πολύ απλή και απόλυτα λογική.
Στόχος των ΣΥΡΙΖΑίων επικοινωνιακά είναι ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά ουσιαστικά είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Χτυπούν τον Σαμαρά, διότι ξέρουν ότι θα στηρίξει τον Κυριάκο στις όποιες πολιτικές επιλογές του κατά τη χρονική διάρκεια της διακυβέρνησής του.
Με αντιπάλους του Κυριάκου όλη την αντιπολίτευση –αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην ψηφοφορία για τις προγραμματικές δηλώσεις–, τους επιχειρηματικούς ομίλους που δεν συμφωνούν με κινήσεις του πρωθυπουργού για την ανάπτυξη, όπως η επένδυση για το Ελληνικό, τις εσωκομματικές τριβές από δυσαρεστημένους «καραμανλικούς», «μητσοτακικούς», «σαμαρικούς», με τα σχέδια των επιγόνων εντός της ΝΔ για τη μετα-Κυριάκο εποχή, τη φυσική φθορά από την κυβερνησιμότητα, πιστεύουν ότι η φθορά του Κυριάκου και βεβαίως η πτώση του θα επέλθει πριν ή μετά τη θητεία του ως πρωθυπουργός, αν εκείνοι καταφέρουν να «μαζέψουν» τους άτακτους Ρουβίκωνες, τους «ανεξάρτητους» 53, και τις διάφορες συνιστώσες που τσακώνονται ακόμη και όταν κοιτάζουν τον καθρέφτη…
Για τον σκοπό αυτό επικεντρώνονται τα φίλια ΜΜΕ στο πώς θα αδρανοποιήσουν τον πιο ισχυρό στυλοβάτη του Κυριάκου. Όντως ο Σαμαράς έχει κύρος μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, αλλά το κύρος αυτό το χρησιμοποιεί για το καλό της παράταξης και όχι για τη δημιουργία μεγάλων συνασπισμών με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάποτε θέλησαν παραπλανηθέντες να πράξουν, ακόμη και ηγετικά στελέχη της παράταξης.
Χαρακτηριστικό και τελευταίο παράδειγμα των fakenews που διακινούν ήταν η είδηση ότι δήθεν ο Σαμαράς διαφωνεί με την επιλογή του Κυριάκου να ενεργοποιήσει για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 την κα Γιάννα Αγγελοπούλου.

Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου και ο Αντώνης Σαμαράς συνυπήρξαν βουλευτές στην Ν.Δ, και οι σχέσεις τους διατηρούνται σε φιλικό επίπεδο .

Δεν υπάρχουν σχόλια: