slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Νίκος Συρμαλένιος στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου


Ο Νίκος Συρμαλένιος παραβρέθηκε στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στη Σύρο το Σάββατο.

Στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την επανεκλογή του, καθώς και το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων όλων των παρατάξεων και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο έργο τους.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία της Περιφέρειας με την προηγούμενη κυβέρνηση, που είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές κατακτήσεις, όπως το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ν. Αιγαίου που ουσιαστικά αποτέλεσε ένα δεύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα μαζί με το ΕΣΠΑ. Επίσης αναφέρθηκε στη συνδιοργάνωση της κυβέρνησης μαζί με την ΠΝΑΙ των δύο περιφερειακών συνεδρίων στη Σύρο και στη Ρόδο με συμμετοχή πληθώρας κοινωνικών φορέων.



Επίσης κάλεσε τον περιφερειάρχη και την περιφερειακή αρχή να είναι το ίδιο διεκδικητικοί και μαχητικοί απέναντι και στη σημερινή κυβέρνηση σε ζητήματα όπως α) η περικοπή του ενδοκυκλαδικού δρομολογίου του “Άρτεμις” με σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό, στην οικονομία αλλά και σε άλλες δραστηριότητες των νησιών, όπως π.χ. το Φεστιβάλ Τσελεμεντέ που θα διεξαχθεί στη Σίφνο την επόμενη εβδομάδα β) η συνέχιση και επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου γ) η συνέχιση της διεκδίκησης μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά σύμφωνα και με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Τέλος ανέφερε ότι παραμένουν ακόμα πολλά προβλήματα σε εκκρεμότητα, όπως η ολοκλήρωση των περιβαλλοντικών υποδομών, οι κοινωνικές υποδομές και η στήριξη των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, η υποστελέχωση των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης κ.α.



Κλείνοντας τόνισε ότι από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μας έταξε ο λαός, θα αγωνιστούμε τόσο για τη στερέωση των όποιων κατακτήσεων, όσο και για την προώθηση λύσεων στα εκκρεμή ζητήματα των νησιών μας.
Συνάντηση του Νίκου Συρμαλένιου με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Νίκο Λειβαδάρα



Στη συνάντηση που έγινε παρουσία και του μέλους της ΝΕ Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Σπόντη, ο Νίκος Συρμαλένιος ευχήθηκε στο δήμαρχο καλή θητεία και καλή επιτυχία στο έργο του και δήλωσε τη στήριξη του σε όλα τα ζητήματα που θα προκύψουν την επόμενη περίοδο. Στην εκτεταμένη συζήτηση που έγινε εντοπίστηκαν ως κυρίαρχα ζητήματα του νησιού η αξιοποίηση του στρατοπέδου με έμφαση στις δραστηριότητες του πανεπιστημίου, καθώς και η ολοκλήρωση επιτέλους του πολεοδομικού της Ερμούπολης. Επίσης ο δήμαρχος έδωσε έμφαση στην ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας, όπως το ζήτημα της ανακύκλωσης των απορριμμάτων, αλλά επίσης αναφέρθηκε στη συνέχιση των έργων της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που είχαν εξασφαλίσει και τις ανάλογες χρηματοδοτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: