slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ασθενοφόρο ΜΟΝΙΜΑ στην Κόρωνο, για εξυπηρέτηση της Ορεινής Νάξου


Νίκος Ιακ. Χουζούρης

Πρόεδρος της Κοινότητας Κορώνου


Ένα δίκαιο και πάγιο αίτημα των κατοίκων του χωριού μας και των κατοίκων της ορεινής Νάξου, πέρα από την Απείρανθο, ήταν και είναι η γρήγορη αντιμετώπιση έκτακτων υγειονομικών αναγκών και περιστατικών, που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτόπου. Το πρόβλημα είναι εντονότερο, λόγω της γήρανσης των χωριών μας και της μεγάλης απόστασης από το Νοσοκομείο του νησιού.
Γι’ αυτό το λόγο προσπάθησα να αξιοποιήσω την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Νάξου του  Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) το φθινόπωρο, του Κ. Καρακατσιανόπουλου, τον
οποίο έφερα στην Κόρωνο και τα άλλα χωριά μετά την Κόρωνο, για να δει από κοντά το πρόβλημα της ελλιπούς υγειονομικής κάλυψης των ορεινών χωριών, πρόβλημα που είναι μια από τις βασικές αιτίες της εγκατάλειψής τους, αλλά και της συνεχούς δημιουργίας συνθηκών ανασφάλειας και της απώλειας ανθρώπινων ζωών. Αυτό δεν το καταλαβαίνουν εύκολα οι κάτοικοι της Χώρας και ψηφοφόροι στο χωριό, που το επισκέπτονται για αναψυχή και για προσωπικές τους δουλειές και εξυπηρετήσεις.
Το ΕΚΑΒ ανταποκρίνεται σήμερα στην υπόσχεση του τέως Διοικητή του και μας ειδοποίησε ότι στέλνει ένα μικρό ασθενοφόρο, με έδρα την Κόρωνο, που θα εξυπηρετεί όλα τα πάνω χωριά. Ήδη έχει οργανωθεί η εθελοντική προσφορά ανθρώπων από την Κόρωνο, το Σκαδό και την Κωμιακή για την εκπαίδευση και τη λειτουργία του, όταν παρίσταται ανάγκη. Έτσι οι συγχωριανοί μας θα αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια και ένα ακόμη πρόβλημα, που δεν είχαν καν σκεφτεί και θίξει κάποιοι όψιμοι σωτήρες, λύνεται.
Είχαμε προεκλογικά αναφέρει λεπτομερώς τι πετύχαμε τα τελευταία χρόνια, με πρωτοβουλίες, προτάσεις, πιέσεις και συνεχή, καθημερινό αγώνα. Είμαι παρών και καλώ όλους τους συγχωριανούς και συγχωριανές μας, ανεξάρτητα από κοινωνικές και πολιτικές αφετηρίες και πεποιθήσεις να  συμπορευτούμε, να βρούμε νέες ιδέες και τρόπους δράσης και λύσης των προβλημάτων μας προγραμματισμένα, τεκμηριωμένα, διεκδικητικά, αποφασιστικά και αποτελεσματικά, όπως γίνονταν μέχρι σήμερα.
Όλοι και όλα για την Κόρωνο! Με ανιδιοτέλεια και χωρίς προσωπικές και στενόμυαλες στρατηγικές και μικροσυμφέροντα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: