slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Καλλιθέα πρωταθλήτρια στην Ανακύκλωση – Πρώτη στους μεγάλους δήμους


Πρώτη ανάμεσα στους μεγάλους δήμους του λεκανοπεδίου και έκτη πανελλαδικά η Καλλιθέα στις ποσότητες ανακύκλωσης ανά κάτοικο. Ένα ακόμα στοίχημα που κερδήθηκε στην πενταετία 2014-2019.
Αναλυτικότερα, ο οδικός χάρτης που ακολούθησε ο δήμος Καλλιθέας σε συνεργασία με τους πολίτες γι' αυτή την πρωτιά:

Σύγχρονες μέθοδοι ανακύκλωσης κλαδιών και ταυτόχρονη εξοικονόμηση 150.000 ευρώ ετησίως, σε συνεργασία με την
Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους Μοσχάτου – Ταύρου και Ν. Σμύρνης.

Ανακύκλωση μπάζων σε χαλίκι 3ε. Μάλιστα η Καλλιθέα είναι από τους πρώτους δήμους που το εφάρμοσαν στην Ελλάδα, με ταυτόχρονη εξοικονόμηση 44.712,00 ευρώ μόνο κατά τους 3 πρώτους μήνες λειτουργίας.




Στιγμιότυπο από την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων. Διακρίνονται ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κώστας Κόκουλος

Εξακόσια δέκα τέσσερα εγκαταλειμμένα οχήματα απομακρύνθηκαν από το 2014, με έσοδα για τον δήμο πρώτη φορά από την απόσυρση των οχημάτων αυτών.

Ενώ, σύντομα εγκαθίσταται σε 3 σημεία μέσα στην πόλη πρωτοποριακό σύστημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης με τροφή για τα αδέσποτα, και τοποθετούνται καφέ κάδοι ανακύκλωσης οργανικών υλικών στις λαϊκές αγορές.




Επιπλέον, σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανακύκλωση όπως πάρκα περιβαλλοντικής ενημέρωσης, περιβαλλοντική εκπαίδευση στις γειτονιές, χαρτοφάγοι στα σχολεία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και σπιτάκια ανταποδοτικής ανακύκλωσης με ρεκόρ συμμετοχών, οδηγούν ολοένα και περισσότερους πολίτες στην Ανακύκλωση, εξασφαλίζοντας καλύτερο περιβάλλον και καλύτερη καθαριότητα στην πόλη, λίγότερα έξοδα στα νοικοκυριά και λιγότερα έξοδα στον δήμο.




Σπιτάκι ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην πλατεία Δαβάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: