slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο.Συ.Γυ.Κυκλάδων: «Νησιωτικότητα και Γυναικεία Ταυτότητα: Χρειάζονται προγράμματα από την πολιτεία ενδυνάμωσης και ενίσχυσης των Συλλόγων, σχεδιασμένα με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες»


Αρ. πρωτ. 47
14.12.2019


Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» συμμετείχε στην εκδήλωση ενημέρωσης και δικτύωσης με τίτλο «Η Ισότητα των Φύλων: Η Κοινωνία των Πολιτών σε πρώτο πλάνο» στις 12 Δεκεμβρίου 2019, την οποία διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η δικτύωση με τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών  πάνω σε τρέχοντα και καίρια ζητήματα σχετικά με τα ακόλουθα:

·         Θεματική 1Έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία. Θέματα συζήτησης: Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και ποιες είναι οι υποχρεώσεις της Ελλάδας έναντι της, τρόποι εξάλειψης της βίας, συνεργασίες και περαιτέρω δράσεις.
·         Θεματική 2Εναρμόνιση οικογενειακής/προσωπικής ζωής με την επαγγελματική. Θέματα συζήτησης: Το Work-life Balance Directive της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πώς θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα, καλές πρακτικές και πώς μπορούν να εφαρμοστούν ευρύτερα, προτάσεις βελτίωσης.
·         Θεματική 3-Ενδυνάμωση των γυναικών στον εργασιακό χώρο. Θέματα συζήτησης:  Αγορά εργασίας, αναζήτηση εργασίας, γυναικεία επιχειρηματικότητα, προκλήσεις στον εργασιακό/επιχειρηματικό χώρο, ανάπτυξη δεξιοτήτων αναζήτησης εργασίας, γυναίκες σε θέσεις ευθύνης, gender pay gap.
·         Θεματική 4Digital skills και Life-Long Learning στον 21ο Αιώνα. Θέματα συζήτησης: Εκπαίδευση γυναικών στις νέες τεχνολογίες ανά βιομηχανία/κλάδο δραστηριότητας, σημασία της εν λόγω εκπαίδευσης, προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, πώς οι νέες δεξιότητες ωφελούν την επαγγελματική εξέλιξη, STEMs
·         Θεματική 5Γυναίκες και Πράσινη Οικονομία. Θέματα συζήτησης: η ενίσχυση της ηγεσίας των γυναικών μέσω εναλλακτικών μοντέλων οικονομίας, ισότητα των φύλων στον κλάδο της πράσινης επιχειρηματικότητας, κοινωνική επιχειρηματικότητα στα πλαίσια της πράσινης οικονομίας (recycling, up-cycling, down-cycling).

Στην παρέμβαση της, η Πρόεδρος της ΟΣΥΓΥ, Άννα Μαυρουδή, τόνισε την ανάγκη για ενίσχυση των Συλλόγων από την Πολιτεία με χρηματοδοτικά προγράμματα και δράσεις ενδυνάμωσης, τα οποία να είναι συμβατά με τις ανάγκες τους και να λαμβάνουν υπόψη τους τις δυνατότητες που τοπικά αναδεικνύονται σε κάθε νησί.
Η ΟΣΥΓΥ θα συνεχίσει τις δράσεις εξωστρέφειας και δικτύωσης σε εθνικό επίπεδο και εργάζεται συστηματικά για τη βέλτιστη συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: