slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε ρόλο Αη Βασίλης η ΕΑΣ Νάξου μοίρασε στο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας


Τα παιδιά του Φιλοτίου και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου το έκαναν το... χριστουγεννιάτικο θαύμα τους! Οπως είναι γνωστό, οι μικροί μαθητές από το Φιλότι, μέλη του τοπικού Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου, ξύπνησαν μνήμες άλλων εποχών. Ακολούθηκαν τα βήματα που είχαν χαράξει οι παππούδες τους, κατέβηκαν από τα ορεινά και έψαλλαν τα Ναξιώτικα κάλαντα σε διαφορετικά σημεία του Κάστρου παίζοντας παραδοσιακά όργανα (τσαμπούνα και ντουμπάκι). Με αγάπη συνέλεξαν χρήματα και τοπικά προϊόντα τα οποία, μαζί με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, παρέδωσαν στο Πρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας. Ένα σπίτι το οποίο προσφέρει μια στοργική αγκαλιά στα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο ενδοοικογενειακό τους περιβάλλον και τα οποία αυτές τις Άγιες μέρες μας χρειάζονται όλους!

Και την παραμονή των Χριστουγέννων, η πολύτιμη δωρεά αγάπης των παιδιών του ΑΜΣ Φιλοτίου και της «Ένωσης» έφθασε στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας και στα 32 παιδάκια ηλικίας 2-6 ετών που αυτό φιλοξενεί και τα οποία, σε αυτήν την τρυφερή ηλικία έχουν γνωρίσει, αντί για την αγάπη και τη στοργή, την εγκατάλειψη και την κακοποίηση.

Γραβιέρα Νάξου, Πατάτα Νάξου και αμνοερίφια Νάξου, που συγκέντρωσαν οι μικροί Ναξιώτες μαθητές ψάλλοντας τα κάλαντα στα σοκάκια του Κάστρου της Νάξου και σε χωριά του νησιού, παραδόθηκαν στο ίδρυμα της Καλλιθέας. Μάλιστα, τη στιγμή της παράδοσης κατέγραψε και η κάμερα του Alpha με την δημοσιογράφο Ελένη Λαζάρου να μεταφέρει σε όλους εμάς την αγωνία των παιδιών για τις εορτές των Χριστουγέννων, τα όνειρά τους και τις μικρές επιθυμίες τους…

Αφού τα προϊόντα έφθασαν στον προορισμό τους, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Πρότυπου Νηπιοτροφείου Καλλιθέας, κ. Ηρώ Ζερβάκη, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου για την προσφορά, τονίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει μία τέτοια κίνηση η «Ενωση», σημειώνοντας χαρακτηριστικά «μας σκέφτονται και τους ευχαριστούμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια: