slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καρέ-καρέ η δράση σεσημασμένου πορτοφολά στην Καλλιθέα - BINTEO


Με “ημεροκάματο” διακοσίων ευρώ, μέσα σε δέκα λεπτά, και τρεις τραπεζικές κάρτες με τις οποίες έκανε αγορές με ανέπαφες συναλλαγές έφυγε προ ημερών από κεντρικό κατάστημα ενδυμάτων στην Καλλιθέα ένας σεσημασμένος επαγγελματίας πορτοφολάς. Για κακή του τύχη, το επόμενο μεσημέρι από την κλοπή τον συνέλαβε ο πολίτης που ξάφρισε.
Ο δράστης παρακολουθούσε το θύμα του μέσα στους χώρους του καταστήματος για περίπου δέκα λεπτά. Μετά από ένα δεκάλεπτο “σκληρής δουλειάς”... ο θρασύτατος πορτοφολάς βρήκε την
ευκαιρία που έψαχνε όταν το θύμα του, πελάτης του καταστήματος, απομακρύνθηκε από το δοκιμαστήριο στο οποίο είχε αφήσει το μπουφάν του.
Ο πελάτης δεν υποψιάσθηκε απολύτως τίποτα καθώς ήταν απορροφημένος με τις αγορές του και συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί λίγο αργότερα στο ταμείο όταν διαπίστωσε ότι έλειπε το πορτοφόλι του.
Ο πορτοφολάς όπως ακοκαλύφθηκε σε βίντεο του καταστήματος, τράβηξε την κουρτίνα του δοκιμαστηρίου και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ψάχνοντας τις τσέπες του μπουφάν, άρπαξε το πορτοφόλι που βρισκόταν σε εσωτερική τσέπη και έγινε “καπνός” με λεία 200 ευρώ και τρεις τραπεζικές κάρτες.
Ανέπαφες συναλλαγές
Σε λίγη ώρα έχει ήδη μετακινηθεί στο κέντρο της Καλλιθέας, μπήκε σε μια κάβα και αγόρασε ποτά χρησιμοποιώντας μια από τις κάρτες. Αμέσως μετά, μπήκε στο διπλανό κατάστημα αγοράζοντας ξηρούς καρπούς με άλλη κάρτα. Και τις δύο αγορές τις έκανε με ανέπαφη συναλλαγή.
Όσο ο θρασύτατος κλέφτης απολάμβανε τους καρπούς της “σκληρής” δουλειάς του, ο πελάτης βρισκόταν σε επικοινωνία με τις τράπεζες για να ακυρώσει τις κάρτες μαθαίνοντας ότι έχουν ήδη γίνει δύο συναλλαγές. Πήγε στα συγκεκριμένα καταστήματα όπου του επιβεβαίωσαν την παρουσία του ατόμου που τον ξάφρισε μισή ώρα πριν και το επόμενο μεσημέρι ο πολίτης μαζί με φίλους του άπλωσαν δίχτυ παρακολούθησης της περιοχής πέριξ των καταστημάτων στο κέντρο της Καλλιθέας επί της λεωφόρου Θησέως, μέχρι να τον εντοπίσουν.
Η σύλληψη
Λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της επομένης, ο δράστης εμφανίζεται άνετος κι αγέροχος ενώ ο πολίτης με τους συνοδούς του τον κυκλώνουν διακριτικά. Τον ακολουθούν, εκείνος μπαίνει σε ένα κατάστημα ΟΠΑΠ να ελέγξει αν έχουν κερδίσει μερικά δελτία που έχει στην κατοχή του, τον περιμένουν να βγει και ειδοποιούν την Άμεση Δράση. Σε μερικά λεπτά στο σημείο φθάνουν ομάδες ΔΙΑΣ και τον ακινητοποιούν. Όπως αναμενόταν, αρνήθηκε ότι έκλεψε το πορτοφόλι, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι το βρήκε πεσμένο μέσα στο κατάστημα, αλλά τον έχουν διαψεύσει ήδη τα βίντεο του καταστήματος.
Κατά την σύλληψη, ο πολίτης τον οποίο έγδυσε το προηγούμενο βράδυ ο πορτοφολάς, ζητά από τους αστυνομικούς να του πάρουν και τα δελτία ΟΠΑΠ που είχει στην τσέπη του ο δράστης μιας και ήταν δικά του!
Η απέλαση
Ο δράστης της κλοπής συνελήφθη και οδηγήθηκε στο ΑΤ Καλλιθέας όπου κρατήθηκε μέχρι την επόμενη ημέρα για να δικασθεί στο Αυτόφωρο για την κλοπή και εκεί όπως ήταν αναμενόμενο,... αφέθηκε ελεύθερος, για λίγη ώρα όμως..
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο δράστης είναι σεσημασμένος και γνωστός στις Αρχές, έχει συλληφθεί περισσότερες από δέκα φορές για τους ίδιους λόγους, οδηγείται στο αυτόφωρο, ορίζεται δικάσιμος, τον αφήνουν ελεύθερο κι εκείνος συνεχίζει να εργάζεται “σκληρά” για το “μεροκάμματο”.

Όμως αυτή τη φορά διαπιστώθηκε ότι ζούσε στη χώρα με πλαστά έγγραφα. Κρατήθηκε για παράνομη διαμονή στη χώρα και οδηγήθηκε στο Κλειστό Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα για απέλαση.


Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια: