slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εξάρχεια: Το διαμέρισμα-ορμητήριο των μπαχαλάκηδων είχε ενοικιαστεί λίγες ημέρες πριν την Κυριακή

Προσθήκη λεζάντας


Συνελήφθησαν τα δύο άτομα που είχαν νοικιάσει το διαμέρισμα στην Στουρνάρη 4 - Δείτε φωτογραφίες από τα ευρήματα της επιχείρησης το πρωί της Δευτέρας - Τα τρία σημεία-κλειδιά για την επιτυχή έκβαση του σχεδίου «Πολυτεχνείο 2019»
Ως ορμητήριο σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν οι ταραξίες το διαμέρισμα σε κτήριο στην οδό Στουρνάρη 4, στα Εξάρχεια, στο οποίο πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της ΕΛΑΣ τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ σύμφωνα με την οποία το διαμέρισμα που έγινε «φύλλο και φτερό» από τους αστυνομικούς είχε ενοικιαστεί λίγες ημέρες πριν τις συγκεντρώσεις της Κυριακής.


Σύμφωνα με την αστυνομία από το διαμέρισμα οι ταραξίες θα πετούσαν και αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το διαμέρισμα προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων που το είχαν ενοικιάσει ενώ στους χώρους του βρέθηκαν οκτώ αντιασφυξιογόνες μάσκες, τρεις κροτίδες, ναυτικό καπνογόνο και πέτρες.





Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής σε δύο διαμερίσματα σε κτήριο επί της οδού Στουρνάρη 4 στα Εξάρχεια.

Σε διαμέρισμα 4ου ορόφου συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, που βρέθηκαν εντός του χώρου, ενώ κατασχέθηκαν οκτώ αντιασφυξιογόνες μάσκες, τρεις κροτίδες, ναυτικό καπνογόνο και πέτρες.


Το διαμέρισμα είχε ενοικιαστεί τις τελευταίες μέρες από τους συλληφθέντες, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο για την αποθήκευση και εκτόξευση αντικειμένων σε επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στην Πλατεία Εξαρχείων, αλλά και χώρος απόκρυψης ατόμων που μετέχουν στις επιθέσεις αυτές.

Γιατί πέτυχε το σχέδιο

Οι επιτελείς της Κατεχάκη κάνοντας απολογισμό του σχεδίου που εφαρμόστηκε την Κυριακή και το οποίο, εκ του αποτελέσματος, κρίνεται επιτυχές δεδομένου ότι δεν υπήρξαν σοβαρά επεισόδια, ούτε και εκτεταμένες καταστροφές, μιλούν για τρία σημεία κλειδία:

- η συνεχής και έγκαιρη μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων επέστρεψε στην ΕΛΑΣ να είναι ένα βήμα μπροστά από τους ταραξίες στα σημεία που είχαν θεωρηθεί κρίσιμα για την πρόκληση επεισοδίων γύρω από το Πολυτεχνείο

- η διάταξη στον Ποινικό Κώδικα που προβλέπει ότι η ρίψη και η κατοχή μολότοφ είναι κακούργημα πιθανότατα λειτούργησε αποτρεπτικά από το να γίνει χρήση του συγκεκριμένου «όπλου» από τους μπαχαλάκηδες καθώς δεν υπήρξε ούτε μια ρίψη μολότοφ το βράδυ της Κυριακής στην Αθήνα

- η επιχείρηση «καθαρές ταράτσες» με τις επεμβάσεις δυνάμεων της αστυνομίας σε ταράτσες κτηρίων στα Εξάρχεια το απόγευμα της Κυριακής πριν να επιστρέψουν οι ταραξίες στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: