slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Β. Βρούτσης: Ο κ. Λιανός προφανώς δεν εμπιστεύεται όλους τους συνεργάτες του, αλλά δεν είναι ο σούπερμαν!

Βασίλης Βρούτσης (Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δύναμη Δημιουργίας", Βασίλης Βρούτσης, τοποθετείται εφ’ όλης της ύλης στη συνέντευξη που έδωσε στον Aegean Voice 107.5, απαντώντας στα ερωτήματα της εκπομπής "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου. Κληθείς να σχολιάσει τα μέχρι στιγμής δείγματα της διοίκησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, άσκησε έντονη κριτική στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, λέγοντας ότι συνεχίζει και σε αυτή τη θητεία να μη σέβεται τον Κανονισμό λειτουργίας που είναι σαφής, τακτική που ακολουθεί και όσον αφορά την ερμηνεία της νομοθεσίας για διάφορα ζητήματα που άπτονται του Δήμου και των διαδικασιών. Είναι προφανές ότι ο κ. Λιανός δεν εμπιστεύεται όλους τους συνεργάτες του, αλλά δεν είναι σούπερμαν ο κ. Λιανός, λέει
ο Βασίλης Βρούτσης, επισημαίνοντας...



https://www.cycladesvoice.gr/?aid=89448




... ότι ο δήμαρχος αναπτύσσει συνεχώς στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ένα συνεχή μονόλογο, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Μανόλη Μαργαρίτη, ο οποίος δεν μιλούσε.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης τονίζει πως και σε αυτή τη δημοτική αρχή, που θεωρεί πως αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης, σε δυο - τρία άτομα έχουν συγκεντρωθεί οι περισσότερες αρμοδιότητες.

Όσον αφορά τη συζήτηση που διεξήχθη στο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή την υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία δεν ανοίγουν για εξόρυξη τα σμυριδορυχεία, ο Βασίλης Βρόύτσης, σημείωσε πως ο δήμαρχος ξεκίνησε την εισήγησή του υπερασπιζόμενος στην ουσία την απόφαση του υπουργού, αλλά στη συνεχεία και σύμφωνα με το "φωνή λαού οργή Θεού", άλλαξε την εισήγησή του και ψηφίστηκε ομόφωνα η στήριξη του δημοτικού συμβουλίου στον αγώνα των σμυριδορυκτών να ανοίξουν τα ορυχεία.

"Ακολουθούμε και πάλι τα γεγονότα και τις εξελίξεις και βρισκόμαστε στο "και πέντε" να ζητάμε να ανοίξουν τα ορυχεία. Το ζήτημα τίθεται συνεχώς εδώ και δεκαετίες, με κινητοποιήσεις, αλλά οι σμυριδορύκτες και στην πρόσφατη συνεδρίαση έλεγαν να ανοίξουν τώρα τα ορυχεία και βλέπουμε στη συνέχεια, αντιμετώπιση με την οποία δεν συμφωνώ", λέει ο Βασίλης Βρούτσης, επισημαίνοντας πως ενδεχομένως να ανοίξουν τα ορυχεία, αλλά στη συνέχεια θα εφησυχαστούμε και του χρόνου θα επαναληφθούν τα ίδια.

Ο ίδιος προτείνει να γίνει προσπάθεια αξιοποίησης της σμύριδας που είναι ένα πόρος για την τοπική οικονομία της ορεινής Νάξου που τον έχει ανάγκη, να εξεταστεί η βιωσιμότητά του, που θεωρεί ότι υπάρχει, και να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων των ορεινών χωριών, αλλά και όλης της Νάξου και σε πολιτιστικό και τουριστικό επίπεδο, με το Δήμο να είναι αιχμή του δόρατος αυτών των διεκδικήσεων.

Όσον αφορά την κοινή θέση που υπερασπίστηκε το σύνολο της μειοψηφίας για το θέμα της ενοικίασης καλλιεργήσιμων εκτάσεων της Κοινότητας Σαγκρίου, με αποτέλεσμα να καθορίσει και την απόφαση που ελήφθη και να αναβληθεί το θέμα, ο κ. Βρούτσης διευκρινίζει πως η κοινή θέση δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας συνεργασίας μεταξύ των παρατάξεων της μειοψηφίας, αλλά επειδή έτυχε να συμπίπτει η άποψή τους σε αυτό το ζήτημα, όπως προέκυψε κατά τη συζήτησή του στη συνεδρίαση.

Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση πως θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων της μειοψηφίας.

"Η ίδια η συμπεριφορά της πλειοψηφίας θα οδηγήσει σε συνεργασία των παρατάξεων της μειοψηφίας, τουλάχιστον όσον αφορά κάποιες προτάσεις που επιθυμούμε να υποβάλουμε και να θέσουμε και μέσα από τα τοπικά συμβούλια και μέσα από την κοινωνία και απαιτούνται συναινέσεις ώστε να προχωρήσουν στο δημοτικό συμβούλιο", αναφέρει ο Βασίλης Βρούτσης.

Ακούστε αναλυτικά τι δήλωσε ο Βασίλης Βρούτσης
Δανάη Μαύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: