slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκλογές ΚΕΔΕ: «Γαλάζια» επικράτηση, νέος πρόεδρος ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημ. Παπαστεργίου


Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμιΘρίαμβος της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιβράβευση για το δήμαρχο ίσως της πιο σύγχρονης πόλης της Ελλάδας! Είναι χαρακτηριστικό πως η κυβερνητική παράταξη απέσπασε το 63,7% και πως την προεδρία διεκδίκησαν δύο υποψήφιοι από το ίδιο κόμμα!. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ο δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου λαμβάνει 42 ψήφους παραπάνω από τον
δεύτερο, επίσης υποψήφιο για την προεδρία, δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου. Συγκεκριμένα, ο Δ. Παπαστεργίου έλαβε 202 ψήφους, έναντι 160 του Λ. Κυρίζογλου, ενώ ακολούθησαν ο δήμαρχος Καλλιθέας ,Δημήτρης Καρνάβος με 146 και ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κούκας με 143. Μεγάλη επιτυχία για τον δήμαρχο της πόλης της Τρικάλων, ο οποίος σάρωσε και στις εκλογές του 2014, αλλά και στις πρόσφατες στις οποίες μάλιστα μεγάλωσε το ποσοστό του.

Συνολικά, η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη, απέσπασε 325 ψήφους και 19 έδρες.
Στη δεύτερη θέση η παράταξη του ΚΙΝΑΛ «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», με επικεφαλής τον Παύλο Γερουλάνο συγκέντρωσε έξι έδρες.
Στην τρίτη θέση η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» με επικεφαλής τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, που έλαβε 45 ψήφους και 3 έδρες. Η «Νέα Αυτοδιοίκηση» με αιρετούς από τον χώρο της κεντροαριστεράς και επικεφαλής τον δήμαρχο Νίκαιας -Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη έλαβε 33 ψήφους και 2 έδρες.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/o-dimitris-papastergioy-neos-proedros-tis-kede

Δεν υπάρχουν σχόλια: