slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων,Δημήτρης Λιανός για σμυριδικό, αεροδρόμιο, λιμάνι, κυκλοφοριακό, μαζική πρόσληψη εργαζομένων


Είμαστε σε αναμονή καθορισμού της συνάντησης που θα έχει αντιπροσωπευτική επιτροπή της Νάξου με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να διεκδικήσουμε το άνοιγμα των ορυχείων και εξόρυξης της σμύριδας και το 2019, όμως παράλληλα όλοι θα πρέπει να έχουμε προς υποβολή προτάσεις για το σχεδιασμό - προγραμματισμό για το μέλλον, ανέφερε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου. Όσον αφορά την προσφυγή που είχαν υποβάλει επτά ιδιοκτήτες ακινήτων στο ΣτΕ κατά των αποφάσεων έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την επέκταση του διαδρόμου προσγειο-απογείωσης του αεροδρομίου Νάξου...


... όπως είπε ο κ. Λιανός, εκδικάστηκε και απορρίφθηκε από το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ και η απόφαση βγήκε στις 25 Οκτωβρίου, σημειώνοντας πως δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί.
Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση απόφασης κήρυξης των απαλλοτριώσεων από τον αρμόδιο υπουργό, που λόγω κάποιων διορθώσεων και άλλων ζητημάτων όπως είναι η ερμηνεία των νόμων που από κάθε υπάλληλο είναι και διαφορετική έχει καθυστερήσει, όμως τώρα το θέμα είναι στο τελικό στάδιο αν δεν προκύψει κάτι άλλο, ανέφερε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Εμείς επιζητούμε τη συνεργασία με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις και οι παρατάξεις συνεργάζονται προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα, δήλωσε ο Δημήτρης Λιανός, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα με αφορμή την πρώτη απόφαση που ελήφθη από το σύνολο της μειοψηφίας με αποτέλεσμα να αποριφθεί η εισήγηση της πλειοψηφίας.
Όσον αφορά τη σύνταξη του Master Plan για το λιμάνι της Νάξου και τις προτάσεις που έχουν γίνει από το μελετητικό γραφείο στο οποίο έχει ανατεθεί, οι οποίες δεν έχουν έλθει προς συζήτηση όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει, ο Δημήτρης Λιανός απάντησε πως η διαδικασία που ακολουθείται είναι αυτή που πρέπει και πως οι προτάσεις έχουν αναρτηθεί στο site του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπως τον ενημέρωσε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Ο φάκελος έχει υποβληθεί στο υπουργείο από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου για να εξεταστεί η πληρότητα της μελέτης και θα καταλήξει στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) στην οποία και θα γνωμοδοτήσουν τα συναρμόδια υπουργεία, πρόσθεσε.
"Για να προχωρήσει δε οποιοδήποτε έργο στο πλαίσιο εφαρμογής του Master Plan απαιτείται μελέτη εφαρμογής, ενώ το βασικό θέμα είναι να αδειοδοτηθεί η χερσαία λιμενική ζώνη του λιμένα της Νάξου. Το Master Plan είναι η καταγραφή των αναγκών, ενώ για για οποιοδήποτε έργο απαιτείται μελέτη εφαρμογής. Το εμπορικό λιμάνι πρέπει να μεταφερθεί και ο μελετητής προτείνει μικρής κλίμακας έργα, κάποιες μικρές επεκτάσεις και την επέκταση του λιμενικού καταφυγίου."
Η μελέτη χωροθέτησης νέου λιμανιού μετά τα Χριστούγεννα θα πρέπει να μας παραδοθεί, είπε απαντώντας στο σχετικό ερώτημα ο κ. Λιανός.
"Για το κυκλοφοριακό πρέπει να λειτουργήσει στη Χώρα της Νάξου αστική συγκοινωνία με μικρά λεωφορεία και με εισιτήριο. Έτσι δεν θα επιβαρύνει το Δήμο αλλά το χρήστη, ενώ θα γίνει διαγωνισμός για την ανάληψη αυτής της υπηρεσίας. Με τη χρήση της αστικής συγκοινωνίας θα τονωθεί η τοπική οικονομία, αφού ο κόσμος θα χρησιμοποιεί τα περιφερειακά πάρκινγκ και δεν θα προβληματίζεται για στάθμευση στο κέντρο της πόλης."
Πάντως ο ακριβής χρόνος υλοποίησης αυτού του σχεδίου δεν προσδιορίστηκε, λόγω των πολλών ζητημάτων που έχουν να επιλύσουν οι δημοτικές υπηρεσίες, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει και το πρόβλημα της υποστελέχωσής τους, όπως σημείωσε ο δήμαρχος.
Σχετικά με την απόφασή του για μαζική πρόσληψη 49 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών και συγκεκριμένα από 01-11-2019 έως 31-12-2019, ο κ. Λιανός είπε πως λόγω της υποστελέχωσης έπρεπε αρκετοί υπάλληλοι που δούλεψαν πολύ το καλοκαίρι να πάρουν τα ρεπό και τις άδειές τους, ενώ παράλληλα υπάρχει ανάγκη συντήρησης και επισκευής σε πολλές εγκαταστάσεις του Δήμου.
Οι συγκεκριμένες προσλήψεις όπως είπε έγιναν κατόπιν σχετικής απόφασης που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο και υπήρξε δημόσια ανακοίνωση ώστε οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αιτήσεις.
Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: