slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Νίκος Συρμαλένιος σε Σαντορίνη, Πάρο και Αντίπαρο


Στη Σαντορίνη την Παρασκευή 22/11, συμμετείχε στην εκδήλωση που οργάνωσε το Volcano tv και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πράσσος στην παρουσίαση της ιστορικής έρευνας για τις Κυκλάδες από τον πρώην βουλευτή, φιλόλογο και συγγραφέα Νίκο Λεβογιάννη. Σε μια κατάμεστη αίθουσα παρακείμενη στον εκκλησάκι του Αγίου Παίσιου στη Μεσσαριά, στο σύντομο χαιρετισμό του, εξήρε το ιστορικό έργο του συγγραφέα και τη σημαντική συμβολή του στην ανάδειξη των
πτυχών της ιστορικής διαδρομής των Κυκλάδων, ιδιαίτερα τα τελευταία 200 χρόνια.



Το Σάββατο 23/11 συνοδευόμενος από μέλη της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Θήρας και τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου Μπάμπη Πανοτόπουλο, επισκέφθηκε καταρχήν το νοσοκομείο, όπου είχε εκτεταμένη συζήτηση τόσο με το νέο διοικητή κ. Σαλίβερο όσο και με το σωματείο των εργαζομένων, με γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Ενημερώθηκε ότι η διαδικασία των προσλήψεων του προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου με την προκήρυξη του Οκτωβρίου του 2018, βρίσκεται στην ολοκλήρωση της. Βεβαίως το βασικό θέμα συνολικά για τους εργαζόμενους αφενός μεν παραμένει η εύρεση κατοικίας και αφετέρου οι αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις και οι αμοιβές, που διεκδικούνται τόσο από τους γιατρούς όσο και από το λοιπό προσωπικό. Από την πλευρά μας δεσμευτήκαμε ότι όπως κάναμε από τη στιγμή της ίδρυσης του τον Ιούλιο του 2016, έτσι και τώρα θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στη στήριξη και την ενδυνάμωση του νοσοκομείου με δημόσιο χαρακτήρα.



Τέλος ο Νίκος Συρμαλένιος μαζί με την αντιπροσωπεία της οργάνωσης και το μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Ανθή Πατραμάνη, επισκέφθηκαν το δημαρχείο, όπου στη συζήτηση με το δήμαρχο Αντώνη Σιγάλα συζήτησαν όλα τα βασικά ζητήματα του νησιού. Ειδικότερα αναφέρθηκαν στην άμεση ανάγκη προώθησης του νέου λιμένα, στην προώθηση μέτρων εξυπηρέτησης του τουρισμού με αιχμή την κρουαζιέρα, στην επίλυση της διαχείρισης των απορριμμάτων, σε αναγκαίες τροποποιήσεις στο τοπικό χωροταξικό, στην επιτακτική ανάγκη στήριξης των δημοσίων υπαλλήλων και πρωταρχικά της στέγασης.



Το Σάββατο το απόγευμα 23/11 ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε την Πάρο, όπου συμμετείχε σε συνεδρίαση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου. Στη συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα της υποδοχής των νέων μελών, η ανασυγκρότηση της οργάνωσης με συγκρότηση επιτροπών θεματικού χαρακτήρα, καθώς επίσης και η ανάδειξη τόσο στο κοινοβούλιο, όσο και σε τοπικό επίπεδο κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν το νησί.



Τέλος την Κυριακή 24/11, ο βουλευτής Κυκλάδων επισκέφθηκε την Αντίπαρο και συμμετείχε στην εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, όπου κατά τη διάρκεια της κατοχής διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα, που οδήγησαν στη φυλάκιση και εκτέλεση Ελλήνων πατριωτών και Αντιπαριωτών από τους γερμανούς και ιταλούς κατακτητές. Το ιστορικό των γεγονότων παρουσίασε ο δήμαρχος Τάσσος Φαρούπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: