slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ναι" στο άνοιγμα των ορυχείων σμύριδας "Οχι" στην πρόταση Χατζηδάκη,από την Δημοτική Κοινότητα Κορώνου


Μετά  από πρόσκληση του Προέδρου της Κοινότητας Κορώνου Γιάννη Κωνσταντάκη  πραγματοποιήθηκε σήμερα 31/10/2019 έκτακτο Συμβούλιο   με θέμα: Του μη ανοίγματος των σμυριδορυχείων της ορεινής Νάξου.  

Ο πρόεδρος  του Κοινοτικού Συμβουλίου Γιάννης Κωνσταντάκης και οι Σύμβουλοι: Ματίνα Επταημέρου, Δημήτριος Μελισσουργός, Νικόλαος Χουζούρης και Μαρίνα Μαγγιώρου, αποφάσισαν ομόφωνα τα παρακάτω:

Α) Δεν αποδεχόμαστε την πρόταση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι σμυριδεργάτες να εργαστούν στο Καμπί.
Β) Η πρόταση μας είναι ξεκάθαρη όπως και του Συνδέσμου των Σμυριδεργατών να ανοίξουν άμεσα τα ορυχεία χωρίς καμία καθυστέρηση.
Γ) Προτείνουμε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  να κλείσει ραντεβού με τον αρμόδιο υπουργό κ. Χατζηδάκη και να γίνει συνάντηση με επιτροπή που θα ζητήσει να ανοίξουν τα σμυριδωρυχεία χωρίς καμία καθυστέρηση, επειδή δεν έχουμε χρονικά περιθώρια και το κυριότερο ότι τα έξη σμυρυριδοχώρια χωρίς την σμύριδα και με κλειστά τα ορυχεία θα εξαφανιστούν τελείως από τον χάρτη της Νάξου!
Δ) Τέλος σε περίπτωση που ο υπουργός θα είναι αρνητικός και δεν ανοίξουν τα ορυχεία, εμείς σαν Κοινότητα Κορώνου θα στηρίξουμε τις όποιες έννομες κινητοποιήσεις του Συνδέσμου των Σμυριδεργατών»

Δεν υπάρχουν σχόλια: