slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

- Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ_23.10.19



 Κ. Μπιζάς : Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει τις δομές που στηρίζουν την κοινωνία

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας στο ΚΔΑΠ - ΜΕΑ Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας - Πρόνοιας - Κοινωνικής Μέριμνας & Κοινωνικών Παντοπωλείων Κυκλάδων, Κώστας Μπιζάς  επισκέφτηκε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 το ΚΔΑΠ - ΜΕΑ Δήμου Σύρου Ερμούπολης, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων, όπου συνομίλησε με την Διευθύντρια του Κέντρου, Λογοπαθολόγο κα Μόσχα Κοντορούση
και συγχρόνως ξεναγήθηκε στους χώρους της δομής.


Σκοπός της ανωτέρω μονάδας είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών,  μέσω προγραμμάτων έκφρασης,  ψυχαγωγίας,  άσκησης λόγου , ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων,  άθλησης και σωματικής αγωγής καθώς και η συμμετοχή τους σε προγράμματα προ επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης  και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα ίδια και το κοινωνικό τους περιβάλλον. 

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το "Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων" και επιχορηγείται από την Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. και άλλους      φορείς.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης έχουν στηρίξει και συνεχίζουν να στηρίζουν το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων για την λειτουργία του ΚΔΑΠ - ΜΕΑ Δήμου Σύρου Ερμούπολης, αναγνωρίζοντας το χρήσιμο έργο που προσφέρει στην κοινωνία της Σύρου. 

Σημειώνεται ότι στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στις 21 Οκτωβρίου 2019, εγκρίθηκε ομόφωνα η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και της ΑΜΚΕ "Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων" για την  " Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες ήτοι: υπηρεσίες λογοθεραπείας , γυμναστή,  εκμάθηση μουσικής,  εργοθεραπείας και κοινωνικού φροντιστή κλπ. ".

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κων/νος Ν. Μπιζάς
Αντιπεριφερειάρχης Υγείας - Πρόνοιας - Κοινωνικής Μέριμνας & Κοινωνικών Παντοπωλείων Κυκλάδων
Έπαρχος Π. Ε. Πάρου
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάρος, 84400 Κυκλάδες, Τηλ. 2284361231 Fax: 2284024751 Κιν. 6945405315
e-mail : k.mpizas@pnai.gov.gr - web page : http://www.notioaigaio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: