slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Θερινό Σχολείο «Μεταβολές στάθμης θάλασσας στο Αν. Τεταρτογενές»

Το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με υπεύθυνη την Καθηγήτρια Ν. Ευελπίδου, σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με υπεύθυνο τον Καθηγητή Ε. Καρύμπαλη διοργάνωσαν θερινό σχολείο με θέμα “Μεταβολές στάθμης θάλασσας στο Αν. Τεταρτογενές”. Το θερινό σχολείο πραγματοποιήθηκε στη Νάξο το διάστημα 26 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2019.

Το θερινό σχολείο είχε ως στόχο να φέρει σε επαφή νέους ερευνητές από τον χώρο των γεωεπιστημών με την έρευνα πεδίου, εισάγοντας νέες πρακτικές και εφαρμοσμένες γνώσεις σε θέματα παράκτιας και υποθαλάσσιας γεωμορφολογίας και παλαιογεωγραφίας. Σκοπός ήταν να εκπαιδευτούν οι φοιτητές στο πεδίο, διεξάγοντας οι ίδιοι την έρευνα και ερμηνεύοντας τα αποτελέσματά τους με την υποστήριξη των εκπαιδευτών. Στο θερινό σχολείο συμμετείχαν συνολικά 20 φοιτητές, αλλά και υποψήφιοι διδάκτορες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία σε νέες μεθοδολογίες.

Η πραγματοποίηση του θερινού σχολείου δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την υποστήριξη της Κοσμητείας Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και του κ. Κοσμήτορα Καθηγητή Ιωάννη Π. Εμμανουήλ.

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια ήταν για άλλη μια φορά ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η τοπική κοινωνία, οι οποίοι, όπως και σε προηγούμενες δράσεις, στάθηκαν δίπλα στην ομάδα της Καθηγήτριας Ευελπίδου Νίκης, υποστηρίζοντας τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές της προσπάθειες, αποδεικνύοντας την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος και της εκπαίδευσης. 






 

Δεν υπάρχουν σχόλια: