slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με νόμο Ραγκούση του 2011 επιτρέπεται η αποκομιδή σκουπιδιών από ιδιώτες αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε να κάνει αντιπολίτευση


Στον ΣΥΡΙΖΑ μάλλον ξέχασαν ότι η δυνατότητα αποκομιδής απορριμμάτων των Δήμων από ιδιώτες έχει νομοθετηθεί από το 2011 ( άρθρο 61 του νόμου 3979/2011), από τον δικό τους Γιάννη Ραγκούση επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.

Πολλοί δήμοι μάλιστα έχουν ήδη χρησιμοποιήσει αυτή τη δυνατότητα.



Η κυβέρνηση με το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο απλοποιεί τη διαδικασία, χωρίς οι μόνιμοι υπάλληλοι των Δήμων να θίγονται από την εξέλιξη αυτή.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 179 του νομοσχεδίου που έρχεται να αλλάξει το άρθρο 61 του Ν.3979/2011 προτείνεται:

1. Το δημοτικό συμβούλιο, μπορεί κατά την κρίση του, να αποφασίζει για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4412/2016 (Α΄147) για την εκτέλεση συγκεκριμένων υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου κα ηλεκτροφωτισμού. Με απόφαση καθορίζονται ιδίως, το αντικείμενο των παρεχόμενων υπηρεσιών, η διάρκεια και η περιοχή, εντός της οποίας αυτές παρέχονται».

Το γεγονός θύμισε και ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης με ανάρτησή του στο facebook.

"Παιδιά προσοχή:

Επειδή βλέπω κάποιους, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, να διαμαρτύρονται ή να ετοιμάζονται να διαμαρτυρηθούν, επειδή η κυβέρνηση της Ν.Δ θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα επιτρέπεται η αποκομιδή απορριμμάτων των Δήμων από ιδιώτες, σας ενημερώνω ότι αυτή η δυνατότητα έχει νομοθετηθεί από το 2011 ( άρθρο 61 του νόμου 3979/2011), από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.

Και για να μην έχουμε καινούργιες γκάφες, το νόμο αυτόν, που είναι πολύ σωστός, τον εισηγήθηκε ως αρμόδιος Υπουργός, ο κ. Ραγκούσης.

Κάποιοι Δήμοι, τα τελευταία χρόνια κάνουν χρήση αυτού του νόμου και έχουν προχωρήσει στην ανάθεση αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες, νομίζω με ικανοποιητικά αποτελέσματα, απαλλασσόμενοι και από την υποχρέωση πρόσληψης συμβασιούχων.

Εννοείται, φυσικά, ότι οι μόνιμοι υπάλληλοι των Δήμων δεν θίγονται από την εξέλιξη αυτή.

Αυτά προς το παρόν και αν χρειαστεί θα επανέλθω."



Δεν υπάρχουν σχόλια: