slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Λάτσης και το ξεψύχισμα της διαπλοκής και του κρατισμού


Γράφειο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Θ’ αφήσουμε σήμερα στην άκρη τους Ρασπούτιν και τους οπαδούς της οπισθοδρόμησης και θ’ ασχοληθούμε με το μέλλον. Το πολύ δύσκολο μέλλον του τόπου και των υγιών του δυνάμεων.
Ξεκάθαρα λέμε ότι αυτή τη στιγμή στο οικονομικό και πολιτικό παρασκήνιο μαίνονται πόλεμοι! Πόλεμοι συμφερόντων από την Ελλάδα της διαπλοκής και της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας απέναντι στην Ελλάδα της εξωστρέφειας και της προοπτικής.
Μόλις προχθές ο όμιλος Λάτση ανακοίνωσε ότιεπενδύει στην προοπτική και το «αύριο» της Ελλάδας 650 εκ. ευρώ! Έχοντας ταυτοχρόνως δημιουργήσει και δωρίσει στο κράτος τη νέα υπέροχη Λυρική σκηνή και τον χώρο που άλλαξε τα νότια προάστια της Αθήνας, στον παλιό ιππόδρομο.



Την ίδια ώρα, άλλοι επιφανείς επιχειρηματίες/ολιγάρχες που κέρδισαν από το υστέρημα του ελληνικού λαού λόγω της σχέσης τους με τις κυβερνήσεις (και του ΣΥΡΙΖΑ) δολοπλοκούν!
Τόσο εναντίον της επένδυσης στο Ελληνικό όσο κι εναντίον της κυβέρνησης του Κυριάκου!
Είναι αυτοί –γέροντες ή μη- που επιβίωσαν πάντα με τη λογική … να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα… Είναι αυτοί που ανασυντάσσονται κι επιχειρούν να επηρεάσουν και κατευθύνουν τις πολιτικές εξελίξεις. Θα δείτε τι θα συμβεί το προσεχές (κι όχι πολύ μακρινό διάστημα). Θ’ ακούσετε σημεία και τέρατα. Από προβοκάτσιες μέχρι μάχες σε προσκήνιο και παρασκήνιο. Θυμηθείτε αυτές τις αράδες: Οι μάχες στα ΜΜΕ και στην ενέργεια θα είναι σκληρές. Κι η διαπλοκή που στήριξε με νύχια και με δόντια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (θωπεύοντάς τη ακόμη και στο μάγουλο) ετοιμάζεται για την ρεβάνς. Ο εκλογικός νόμος θα επιχειρηθεί να γίνει τρικλοποδιά στον Κυριάκο. Τα συλλαλητήρια του κρατισμού θα κορυφωθούν και οι προεδρικές εκλογές θα είναι το κερασάκι στην τούρτα… Κρατισμός και διαπλοκή ομού εναντίον του Κυριάκου και της αυριανής Ελλάδας που θέλει να δημιουργήσει.


Να πούμε (θυμίσουμε) και κάτι ακόμη; Μετά τις εκλογές οι διαπλοκή/ολιγαρχία έχασε τις μάχες στις οποίες είχε επενδύσει. Ελληνικό, Χαλκιδική, ιδιωτικοποίηση ΕΛΠΕ και … να μην αλλάξει τίποτα στη ΔΕΗ! Τώρα δεν έχουν λόγο, δεν ελέγχουν, όπως έκαναν επί ΣΥΡΙΖΑ. Τον οποίο στήριζαν και μαζί του έπαιξαν χωρίς τσίπα το παιγνίδι του grexit και της δραχμούλας.
Να το πούμε, λοιπόν, ξεκάθαρα. Στην πλειοψηφία των ολιγαρχών δεν αρέσει η επόμενη ημέρα, αφού επιβάλλει κανόνες και απαιτεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη.
Η κίνηση Λάτση να προχωρήσει με ελληνικά κεφάλαια την επένδυση του Ελληνικού και με την αύξηση κεφαλαίου - μαμούθ, έως και 650 εκατ. ευρώ, τους βάζει στη γωνία. Για πολλούς λόγους.
Καταγράφει, επί παραδείγματι την προσήλωση στην επένδυση.
Δείχνει, επιπλέον, ότι οι διαρροές κύκλων της διαπλοκής αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα… λεφτά δεν υπάρχουν για να γίνει η επένδυση, ΔΕΝ υφίστανται κι αποτελούν … τρολιές!
Ενώ δείχνει ότι η υλοποίηση του έργου που είχε τελματώσει ηθελημένα ο ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνει πλέον στα σκαριά. Κι αυτό αποτελεί επιτυχία του σχεδιασμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη.


Ο Λάτσης, λοιπόν, με τον Πάνο Γερμανό έδειξαν τον δρόμο.
Πρώτα θα επενδύσουν για ν’ ανορθώσουν την χώρα οι Έλληνες επιχειρηματίες και μετά οι ξένοι. Όσοι μπορούν κι επιθυμούν θ’ ακολουθήσουν. Οι άλλοι ας κάτσουν να δολοπλοκούν, να μιζεριάζουν και να διαθέτουν τα πανάκριβα κότερά τους στους εκφραστές του κρατισμού, Δεξιάς και Αριστερής πολιτικής προέλευσης…Αλλά, τους ξέρουμε πια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: