slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ν. ΜΑΝΙΟΥ ΣΤΟ AEGEAN VOICE (6/6/2019)

 
Στον ισχυρισμό για τα πολλά νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή ο βουλευτής απάντησε ότι ήρθαν τα αναγκαία τα οποία ήταν προετοιμασμένα, όπως η κύρωση της συμφωνίας με δύο χώρες και η κύρωση της σύμβασης με το Ίδρυμα Νιάρχος, όπου είχαν ψηφιστεί τα πρώτα 4 μέρη της σύμβασης και ψηφίζονται τώρα τα υπόλοιπα. Το μόνο που δεν είχε ειπωθεί αλλά είχε εξαγγελθεί και υποσχεθεί από τον Πρωθυπουργό είναι η μη μείωση του αφορολόγητου, για το οποίο είχε γίνει μεγάλη συζήτηση. Το παράδοξο είναι ότι ενώ η αντιπολίτευση συμφωνεί με την ψήφισή τους, απέχει από την ψηφοφορία δημιουργώντας ένα διαδικαστικό θόρυβο. Όλα αυτά δεν είναι τιμητικά για το ρόλο του Κοινοβουλίου. 
Όλη η αντιπαράθεση, όσον αφορά τις προσλήψεις, βασίζεται σε ένα διαρκές και τερατώδες ψέμα. 

Για τον ορισμό του βιασμού κατά την ψήφιση των ποινικών κωδίκων τόνισε ότι έχει προσδιοριστεί με σαφήνεια έτσι ώστε να καλύπτονται όλες οι περιπτώσεις.

Για τις δημοτικές εκλογές, ο Νίκος Μανιός επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το αυτονόητο, κάλεσε σε συστράτευση προοδευτικές δυνάμεις.
Είναι καλύτερα να συγκροτείς δημοκρατικά μέτωπα ανεξαρτήτως αν σε κάποια εκλογικά αποτελέσματα χάσεις το δήμο. Η απλή αναλογική θα υποχρεώνει τον δήμαρχο και τις δημοτικές παρατάξεις να συζητούν τα προβλήματα, που είναι αποδεκτά από όλους και να βρίσκουν τη λύση τους.
Ειδικότερα για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη Νάξο και Μικρές Κυκλάδες, μεταξύ άλλων, είπε ότι αν είχαν κατέβει ενωμένες οι δύο δημοκρατικές κινήσεις οι πιθανότητες να έπαιρναν το δήμο ήταν πολύ μεγάλες. Δεν το έκαναν προεκλογικά, οφείλουν να το κάνουν εντός του δημοτικού συμβουλίου και να είναι ενωμένοι.

Για τις εθνικές εκλογές είπε ότι θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως τι θα ψηφίσουν, να πάνε να ψηφίσουν ούτως ώστε να βγει μία γνήσια λαϊκή αντιπροσώπευση στην Ελληνική Βουλή.

Ο σύνδεσμος της συνέντευξης:  https://youtu.be/GlExct3c3RY 
--
Νίκος Μανιός
Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ
Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων
Πρόεδρος Υποεπιτροπής για τη Μελέτη και Αντιμετώπιση του Προβλήματος των Ναρκωτικών
Μέλος Ειδικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες σύναψης των διατλαντικών εμπορικών συμφωνιών
Μέλος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος & λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων
Βουλής 4, 10562
Τηλ: 210 3236061210 3706263, 210 3706463, 210 3706663
Fax: 210 3706063

Δεν υπάρχουν σχόλια: