slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Απορροφήσαμε σημαντικά κονδύλια που ξεπερνούν τα 45 εκ. ευρώ


Έργα ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους είναι η απάντησή μας στην προσπάθεια υποβάθμισης του έργου της δημοτικής αρχής από επίδοξους υποψήφιους δημάρχους.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηανδρέου και οι συνεργάτες του κατηγορούν τον Δήμο για τη μικρή χρηματοδότηση που έλαβε από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».
Αποκρύπτουν, όμως, δολίως, ότι στον Φιλόδημο είναι υπό ένταξη τρία σπουδαία έργα, ύψους 3,1 εκ. ευρώ (αποχέτευση Σαγκρίου-Βίβλου, αντικατάσταση δικτύου μεταφοράς νερού Δαμαριώνα-Φιλωτίου και αποκατάσταση οικίας Κουνέτη).


Αποκρύπτουν δολίως το γεγονός ότι ο Δήμος εξασφάλισε και απορρόφησε ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους που ξεπερνούν τα 12 εκ. ευρώ την τελευταία 4ετία.
Αποκρύπτουν δολίως ότι έργα που χρηματοδοτεί ο Φιλόδημος, όπως η αποκατάσταση των χωματερών και τα δίκτυα ύδρευσης, έχουν ήδη υλοποιηθεί από την Δημοτική Αρχή από άλλους ευρωπαϊκούς πόρους,  ύψους  πάνω από 20 εκ. ευρώ.
Είναι προφανής η προσπάθεια του Λεονάρδου Χατζηανδρέου να υποτιμήσει τα έργα του Δήμου, αποκρύπτοντας τις χρηματοδοτήσεις που έχει εξασφαλίσει ο παρούσα Δημοτική αρχή. Όχι μόνο δεν χάθηκαν πόροι, όπως παραπλανητικά υποστηρίζεται, αλλά απορροφήσαμε σημαντικά κονδύλια, που ξεπερνούν τα 45 εκ. ευρώ. Γι αυτό, λοιπόν, καλούμε τον κ. Χατζηανδρέου να αφήσει για λίγο τη διανομή των ρυπαρών εντύπων παραπληροφόρησης και να επισκεφθεί τον Δήμο, προκειμένου να ενημερωθεί για σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις που έχουμε εξασφαλίσει και τα έργα που υλοποιούμε!
Βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής μας ήταν πάντα η υλοποίηση έργων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα για την υλοποίηση έργων, μικρών και μεγάλων, που θα εξασφαλίσουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: