slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Βρούτσης: «Η ένοχη σιωπή για την αλλοίωση του μητρώου των συντάξεων επιβεβαιώνει τις αυθαιρεσίες, τις καταχρηστικές συμπεριφορές και το χάος που επικρατεί»


Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 


«Η ένοχη σιωπή για την αλλοίωση του μητρώου των συντάξεων επιβεβαιώνει τις αυθαιρεσίες, τις καταχρηστικές συμπεριφορές και το χάος που επικρατεί»

Πλήρης Δήλωση


«H σιωπή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και ειδικά της κ. Αχτσιόγλου, στην παράνομη, πρωτοφανή και απαράδεκτη ενέργεια αλλοίωσης του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου αιτήσεων συνταξιοδότησης, συνιστά έμμεση ομολογία ενοχής.

Η Κυβέρνηση είναι βαθύτατα εκτεθειμένη απέναντι στους χιλιάδες συνταξιούχους, που δικαίως ζητούν να μάθουν ποια είναι η τύχη της συνταξιοδοτικής τους αίτησης, καθώς και τους λόγους της πολυετούς καθυστέρησης.

Επιτέλους, η Κυβέρνηση και η Υπουργός Εργασίας πρέπει να σταματήσουν να κρύβονται!

Είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν -μέσω της επίσημης κοινοβουλευτικής διαδικασίας- στα επανειλημμένα ερωτήματα που έχουμε θέσει στην Βουλή, όπως και στα σοβαρά ερωτήματα που εγείρονται από τους χιλιάδες ασφαλισμένους που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης.

Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν, ότι έχουν ευθύνη για την σύγχυση και την αναστάτωση που έχουν προκαλέσει στους ασφαλισμένους.

Τους ενημερώνουμε, λοιπόν, πως το κρυφτούλι τελειώνει μαζί με τις εκλογές. Η αλλοίωση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου αιτήσεων συνταξιοδότησης, χρησιμοποιώντας εν αγνοία τους κωδικούς υπαλλήλων, αφήνει ηλεκτρονικά  ίχνη.

Και κάτι ακόμη: Αυτές τις καταγγελίες τις επιβεβαιώνουν ακόμη και οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Εργασίας και στον ΕΦΚΑ.

Ερωτάται λοιπόν εκ νέου η κ. Υπουργός:

1.      Πόσες είναι οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης που τέθηκαν στο αρχείο λόγω μη συμπλήρωσης φακέλου και παρέμβασης στο πληροφοριακό σύστημα; Από πότε και με εντολή ποιου εφαρμόζεται η συγκεκριμένη πρακτική; Προσμετρώνται αυτές στον συνολικό αριθμό των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης που κατά καιρούς ανακοινώνουν δήθεν για να δείξουν έργο και αν όχι, από πότε συμβαίνει αυτό;

2.      Υπήρξαν μη εξουσιοδοτημένες παρεμβάσεις και από ποιους στη χρήση του ηλεκτρονικού κωδικού εκάστου αρμοδίου υπαλλήλου, προκειμένου να τεθούν οι αιτήσεις αυτές στο αρχείο; Οι αρμόδιοι υπάλληλοι και οι αιτούντες δικαιούχοι είχαν ενημερωθεί για την διαδικασία αυτή ή έγινε εν αγνοία τους;

3.      Αποδέχεται η Κυβέρνηση την πρακτική αυτή και εάν όχι προτίθεται να ξεκινήσει σχετική έρευνα για την διερεύνηση και τον καταλογισμό ευθυνών;

4.      Πόσες είναι τελικά σήμερα συνολικά οι εκκρεμείς συντάξεις συνταξιοδότησης, σε ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ανά πρώην ταμείο και ανά κατηγορία σύνταξης; Ποιο είναι το συνολικό ποσό που αυτές αφορούν; Ποιος ο μέσος χρόνος αναμονής για αυτές τις συντάξεις που εκκρεμούν σήμερα; Πόσα είναι τα εκκρεμή εφάπαξ και ποιο το ποσό;»


Δεν υπάρχουν σχόλια: