slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απαντήσεις Γ. Τσολάκη στην ισοπεδωτική δημοτική παράταξη "Δύναμη Δημιουργίας" : Δέχομαι την κριτική, όχι όμως την αντιπολίτευση που ισοπεδώνει τα πάντα

Δέχομαι την κριτική, δεν δέχομαι όμως κάθε είδους αντιπολίτευση που ισοπεδώνει τα πάντα, ανέφερε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την ανακύκλωση και πρώην πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Γιάννης Τσολάκης, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου και διευκρινίζοντας παράλληλα πως δεν μπορεί να γίνεται λόγος από την υποψήφια δημοτική παράταξη "Δύναμη Δημιουργίας" για κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των αθλητών λόγω εισροής βρόχινου νερού στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νάξου, όταν επί ημερών του προσπάθησε και πέτυχε σημαντικά ζητήματα για την εύρυθμη και νόμιμη λειτουργία των αθλητικών υποδομών και ζητήματα ασφάλειας που καμία άλλη προηγούμενη διοίκηση είχε προχωρήσει...


Ο Γιάννης Τσολάκης στο ΔΑΚ Νάξου την περίοδο προεδρίας του στο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ (Φωτογραφία: Cyclades Voice)




Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Τσολάκης, επισήμανε ότι ο ίδιος ως πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, ιεράρχησε και πέτυχε την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων με την υπαγωγή τους στο νόμο περί αυθαιρέτων, την πυρασφάλεια και τη λειτουργία ιατρείων σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές, υποδομές, όπως τόνισε, που πραγματικά άπτονται ζητημάτων ασφάλειας.

Ακόμη, έκανε αναφορά στην αλλαγή φωτιστικών που έγινε στο Κλειστό Γυμναστήριο, ενώ διερωτήθηκε για ποιο λόγο δεν είχαν αλλαχτεί τα παράθυρα το Κλειστού από την πλευρά που υπάρχει το πρόβλημα εισόδου του νερού όταν βρέχει, αλλά από την αντίθετη πλευρά, που είχε υλοποιήσει ο προκάτοχός του, Ιάκωβος Ναυπλιώτης - Σαραντηνός.

Ο κ. Τσολάκης, επισήμανε την ευθύνη που έχουν και τα σωματεία τόσο για τη συντήρηση των αθλητικών χώρων, όσο και για να τους διατηρούν καθαρούς και ενημέρωσε ότι είναι στα σχέδια της διοίκησης του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ το αμέσως επόμενο διάστημα και αφού ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2019, τόσο η αλλαγή των παραθύρων όσο και η αντικατάσταση της στέγης του Κλειστού Γυμνασηρίου.

Δεν δέχομαι λοιπόν να αναφέρεται από τη "Δύναμη Δημιουργίας" και τον κ. Βασίλη Βρούτση, ότι υπήρχε ή υπάρχει αδιαφορία ειδικά στα αθλητικά κέντρα και στους αθλητικούς χώρους κατά τη δεύτερη θητεία του κ. Μαργαρίτη, περίοδο στην οποία εντάσσομαι και εγώ, υπογράμμισε ο Γιάννης Τσολάκης.

Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Τσολάκης ως υπεύθυνος για την ανακύκλωση τις εικόνες που δημοσίευσε το Cyclades Voice με σωρούς διαφόρων υλικών και αντικειμένων στο χώρο του ΒΙΟΚΑ Νάξου, είπε ότι ο χώρος δεν είναι στη δική του αρμοδιότητα, αλλά στον τομέα ύδρευσης - αποχέτευσης, ότι αντικείμενα υπήρχαν εκεί ακόμη και από την εποχή της δημαρχίας Βασίλη Κόκκοτα και ενμέρωσε πως μετά το δημοσίευμα έχει ξεκινήσει η απομάκρυνσή τους και σύντομα θα ολοκληρωθεί.

Ερωτηθείς τέλος να τοποθετηθεί για το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μετά από τον έλεγχο που άσκησε στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με τις εργαστηριακές αναλύσεις νερού ανθρώπινης κατανάλωσης κατά τα έτη 2014 έως και 2016 και για τηδιαπίστωση των Επιθεωρητών ότι κατά τη διάρκεια των τριών αυτών ετών, καμία εργαστηριακή ανάλυση νερού ανθρώπινης κατανάλωσης έγινε στη Νάξο από το Δήμο για 5 μήνες το 2014 και για έναν ολόκληρο χρόνο το 2016, και πολύ λιγότερες από τις προβλεπόμενες τα υπόλοιπα διαστήματα στη διάρκεια των ίδιων ετών, ο Γιάννης Τσολάκης απάντησε ότι δεν γνωρίζει σχετικά με το διενεργηθέντα έλεγχο, ενώ όσον αφορά το πόρισμα σημείωσε πως προφανώς για αυτό ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και ο ίδιος επίσης δεν γνωρίζει τίποτα γι αυτό.

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο Γιάννης Τσολάκης



Newsroom Cyclades Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια: