slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

14χρονη μαθήτρια έσωσε από πνιγμό την 10χρονη αδελφή της - To Kids Save Lives έρχεται στην Καλλιθέα


Έχουν εκπαιδεύσει περισσότερους από 30.000 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σε 312 σε όλη την χώρα και στα τέλη Μαϊου οι Άγγελοι του Kids Save Lives θα βρίσκονται στην Καλλιθέα. Αποστολή τους να διδάξουν τους μαθητές δημοτικού σχολείου Καλλιθέας πως να εφαρμόσουν αποτελεσματικά τεχνικές καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.
Μετά την εκπαίδευση τους οι μαθητές του σχολείου μπορούν να συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Kids Save Lives Championship με βραβείο έναν απινιδωτή για το σχολείο τους.
του Μάνου Μεϊμαράκη

Ανάμεσα στους χιλιάδες μαθητές που διδάχθηκαν από τους πιστοποιημένους διασώστες του KIDS SAVE LIVES είναι και η 14χρονη Νεφέλη. Η Νεφέλη χάρη στις γνώσεις που απέκτησε από το πρόγραμμα έσωσε την 10χρονη αδερφή της όταν την εντόπισε να μην αναπνέει καθώς πνίγηκε στην πισίνα του σπιτιού τους.

Άρχισε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, συγκλονίζοντας τον γιατρό και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο, και επανέφερε στην ζωή την μικρή της αδερφή. Η 14χρονη μαθήτρια πέρασε την εκπαίδευση του KIDS SAVE LIVES στο σχολείο της ένα μήνα πριν το περιστατικό με την 10χρονη αδερφή της.
Τα περιστατικά παιδιών τα οποία μετά την εκπαίδευση τους έχουν σώσει συμμαθητές τους, συγγενικά τους πρόσωπα, κ.α. είναι δεκάδες σε όλη τη χώρα!

Το KIDS SAVE LIVES - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ, είναι ένας Ανθρωπιστικός Οργανισμός, του οποίου τα μέλη εκπαιδεύουν μαθητές σχολικής ηλικίας , εκπαιδευτικούς και πολίτες από το 2010. Προσφέρει πάντοτε τις υπηρεσίες του δωρεάν, μέσω των δεκάδων εθελοντών Εκπαιδευτών οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι από διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς όπως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.

Το εθνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του KIDS SAVE LIVES - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του ΥΠΠΕΘ με σκοπό την εκπαίδευση σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της Χώρας.

Ο στόχος είναι η εξασφάλιση ενός μεγάλου δικτύου ενήλικων και ανήλικων εκπαιδευμένων διασωστών στην Χώρα μας και η παράλληλη διάδοση των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε κάθε δημόσιο χώρο που ο Νόμος προτρέπει, με σκοπό την έγκαιρη ανάνηψη θυμάτων καρδιακής ανακοπής.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Πρόεδρος του KIDS SAVE LIVES - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ, κ. Αναστάσης Στεφανάκης εξηγεί πως λειτουργεί το πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: