slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μάρκος Μαργαρίτης ; Αυλαία με επιτυχία στον 1ο διαγωνισμό καινοτομίας NOYNOY Idea Challenge

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλα τα μέλη που απαρτίζουν την εταιρεία μας, Break Even Consulting, για τη σπουδαία προσπάθεια που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα.
Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστώ την εταιρεία FrieslandCampina Hellas και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Κώστα Μαγγιώρο, για αυτή την πολύ σπουδαία πρωτοβουλία, να υλοποιήσουν ένα τόσο σπουδαίο και πρωτοποριακό πρότζεκτ.
Χωρίς την επιστημονική υποστήριξη του
Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, δεν θα ήταν εφικτό να υλοποιηθεί ένα τόσο δύσκολο και σπουδαίο πρότζεκτ. Θα ήθελα, λοιπόν, να ευχαριστήσω προσωπικά όλα τα μέλη του Εργαστηρίου και τους Καθηγητές, Γιάννη Καλογήρου (Καθηγητής ΕΜΠ) και Άγγελο Τσακανίκα (Επίκουρο Καθηγητή ΕΜΠ).
Τέλος, και απολύτως συγκεκριμένα, θα ήθελα να ευχαριστήσω δύο ξεχωριστούς ανθρώπους, τον Κώστα Τσίκα συνεργάτη και συνιδρυτή της εταιρείας μας και τον Βαγγέλη Σιώκα, Διδάκτωρ του ΕΜΠ, και συντονιστή όλου του έργου, χωρίς τη αμέριστη συμβολή των οποίων δεν θα μπορούσε να τελεσφορήσει ένα τόσο σπουδαίο αποτέλεσμα.Με μία σπουδαία τελετή βράβευσης των διακριθέντων ερευνητικών προσπαθειών, ολοκληρώθηκε ο 1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας NOYNOY Idea Challenge. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, στη Στοά του Βιβλίου «Αίθουσα Λόγου», παρουσία του Ολλανδού πρέσβη στην Ελλάδα, Κάσπαρ Βέλντκαμπ, του Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου καθηγητή Ιωάννη Γκόλια, και πλήθους εκπροσώπων του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου.

Ο διαγωνισμός NOYNOY Idea Challenge αποτελεί πρωτοβουλία της FrieslandCampina Hellas, σε σύμπραξη με το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και την εταιρεία μεταφοράς καινοτομίας Break - Even Consulting.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας BreakEven Consulting, Δρ Μάρκος Μαργαρίτης, ο διαγωνισμός Καινοτομίας NOYNOY Idea Challenge, γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας και την έρευνα που παράγεται σε αυτά, με την πρακτική εφαρμογή στη βιομηχανία.

«Για εμένα προσωπικά, αλλά και για το σύνολο της εταιρείας, το συγκεκριμένο εγχείρημα πρέπει να αποτελέσει οδηγό στην προσπάθεια γεφύρωσης της ακαδημαϊκής κοινότητας με τη βιομηχανία, σημείο στο οποίο, τα τελευταία πέντε χρόνια, η ΒΕ λειτουργεί μετασχηματιστικά».

Στον διαγωνισμό κατατέθηκαν ιδέες, από έξι Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας, με περισσότερους από 60 συμμετέχοντες ερευνητές, Πανεπιστημιακούς, φοιτητές και ερευνητικές ομάδες, ξεπερνώντας κάθε αρχική προσδοκία. Οι ιδέες αφορούσαν σε όλα τα στάδια της αλυσίδας μιας γαλακτοβιομηχανίας από την κτηνοτροφία, τη βιωσιμότητα, την ποιότητα και ασφάλεια, την παραγωγή και διεργασίες, τον σχεδιασμό του προϊόντος έως και τεχνολογίες εμπλοκής τελικών χρηστών».

Ο κ. Μαργαρίτης τόνισε πως τα ίδια τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αναδεικνύουν τη δυναμική που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ερευνητικό οικοσύστημα της χώρας μας, γεγονός που δημιουργεί ένα παράθυρο ευκαιρίας στο κρισιακό περιβάλλον των τελευταίων ετών.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/avlea-me-epitichia-ston-1o-diagonismo-kenotomias-noynoy-idea-challenge?fbclid=IwAR1UBmhYq9ZUkCclEbULKhEZBup9AWDK1BHHyRxUxFgYb1h3CbjFeTk5AV8

Δεν υπάρχουν σχόλια: