slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υποψήφιος με τον Λεονάρδο Χατζηανδρέου ο Φιλωτιτης ( από την μητέρα του) Ιστορικός Θανάσης Κωτσάκης

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο ψηφοδέλτιο του Λεονάρδου Χατζηανδρέου θα είναι ο Φιλωτίτης Ιστορικός, Δρ Ιστορίας του Πολιτισμού Θανάσης Κωτσάκης.
Ο Θανάσης Κωτσάκης  ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του με μια ανάρτηση στο facebook:
"Σας γνωστοποιώ ότι προτίθεμαι να κατέλθω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (Δημοτική Ενότητα Δρυμαλίας) κατά τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος 2019), υπό τον κ. Λεονάρδο Χατζηανδρέου, εκ Νάξου, τ. δήμαρχο Αγίας Παρασκευής και τ. βουλευτή Κυκλάδων.
Η ψήφος σας θα είναι τιμή προς το πρόσωπό μου.
Προσβλέπω στην ευγενή ανταλλαγή ιδεών και απόψεων και στη γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους συντοπίτες μας, για το καλό του κοινού μας τόπου.
Σας ευχαριστώ".
Στην ίδια ανάρτηση ο κ. Κωτσάκης αναφέρει επίσης σχετικά με τον Λεονάρδο Χατζηανδρέου:


"O κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου υπήρξε κατά κοινή ομολογία ένας από τους πλέον επιτυχημένους δημάρχους της Αγίας Παρασκευής, επί τρεις συναπτές τετραετίες, ενώ εξελέγη για πρώτη φορά στο δημαρχιακό αξίωμα και μάλιστα ενός μεγάλου δήμου το 1982, σε ηλικία μόλις 31 έτους!
Εν συνεχεία, το 1993 εξελέγη βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων, αναπτύσσοντας έντονη πατριωτική δράση σε Αιγαίο, Κύπρο και Κουρδιστάν, ανακηρυσσόμενος ως «εχθρός του τουρκικού κράτους», με συνέπεια να του απαγορευτεί η είσοδος στη γείτονα χώρα (βλ. εδώ).

Αυτή του η προσφορά στον τόπο τόσο σε αυτοδιοικητικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, αλλά και η τεράστια εμπειρία, που έχει συσσωρεύσει όλα αυτά τα χρόνια σε αυτούς τους τομείς, αποτελεί εγγύηση για την επιτυχή ευώδοση των κοινών μας προσπαθειών για ένα καλύτερο μέλλον για τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αυτοδιοικητικό κυρίως έργο του, στο άρθρο που έχω επισυνάψει:
ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ: Ο δήμαρχος των έργων στην Αγία Παρασκευή

Θανάσης Κωτσάκης

Ο Θανάσης Κωτσάκης είναι ιστορικός, Δρ Ιστορίας του Πολιτισμού, από το Φιλώτι.

Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη μελέτη της ιστορίας και των μνημείων της Νάξου και μάλιστα εκείνων της μεσαιωνικής περιόδου και της Ενετοκρατίας, κάτι που υπήρξε και αντικείμενο της διδακτορικής του διατριβής, ενώ έχει συγγράψει πλήθος άρθρων σχετικά με την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της Νάξου, με έμφαση στις σχέσεις Ορθοδόξων και Καθολικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: