slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οργή μέλους τοπικής ΝΔ Πάρου προς Ι. Χατζηγεωργίου και Φ. Φόρτωμα: Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει!!!


φώτο: Ο Φ.Φόρτωμας καταθέτει στεφάνι
 για την 28η Οκτωβρίου στην Πάρο (από fileleutheros)
"Γαλάζιες" φουρτούνες φαίνεται πως έφερε ο Οκτώβρης στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στην Πάρο. Στους τοπικούς εορτασμούς για την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου όπου όπως κάθε χρόνο καταθέτει στεφάνι η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, φέτος σημειώθηκε ένα πολύ παράξενο περιστατικό. Ενώ όλοι περίμεναν την κατάθεση να πραγματοποιήσει ως είθισται η πρόεδρος Ι. Χατζηγεωργίου ή κάποιο άλλο μέλος του ΔΣ της τοπικής, αντ' αυτής έκπληκτοι οι παρευρισκόμενοι είδαν τον κ. Φίλιππο Φόρτωμα, να εναποθέτει το στεφάνι στο μνημείο υπό την ιδιότητα του "συνεργάτη του προέδρου".

Το γεγονός αυτό προξένησε την εύλογη απορία των παρευρισκομένων, αφού είναι μεν γνωστό ότι ο κ. Φόρτωμας επιδιώκει να είναι υποψήφιος στο νομό Κυκλάδων με τη ΝΔ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, ωστόσο ποτέ ξανά δεν έχει καταθέσει στεφάνι πολιτευτής, πόσο δε μάλλον επίδοξος πολιτευτής, εκ μέρους τοπικής οργάνωσης και μάλιστα παρουσία της πρόεδρου της.

Δεν είναι τυχαίο πως μέλης της παράταξης δυσφόρησαν, καθώς μπορεί η κ. Χατζηγεωργίου να μην κρατά κρυφή την ιδιαίτερη συμπάθεια της προς τον κ. Φόρτωμα και να εμφανίζεται μαζί του με κάθε ευκαιρία αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση θεωρήθηκε ως υπέρβαση των ορίων, αφού ο κ. Φόρτωμας δεν ανήκει καν στην τοπική της Πάρου. Αυτό φαίνεται πως οδήγησε το μέλος της ΔΗΜΤΟ Πάρου, κ. Ηλία Κουντρομιχάλη να δημοσιοποιήσει τη δυσαρέσκεια του και μάλιστα να φτάσει σε σημείο να ζητήσει τη διαγραφή του από το μητρώο της τοπικής μέσω δημόσιας επιστολής, την οποία παραθέτουμε παρακάτω:

Ο Φίλιππος Φόρτωμας είναι ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος φιλοδοξεί να είναι υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Δικαίωμα του και του ευχόμαστε κάθε δυνατή επιτυχία σε αυτή την προσπάθεια του.
Αλλά σε καμία περίπτωση ο νεαρός επίδοξος πολιτικός δεν εκπροσωπεί το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Πάρο.
Η ιδιότητά ως διορισμένος ειδικός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος, δεν του δίνει το δικαίωμα να εμφανίζεται ως προσωπικός εκπρόσωπος του στις εθνικές επετείους και μάλιστα να καταθέτει στεφάνι ως κομματικός εκπρόσωπος.
Η ευθύνη για το βαρύ αυτό ατόπημα το οποίο είναι και βαρύ πολιτικό παράπτωμα βαραίνει τον νέο εν δυνάμει πολιτικό, αλλά και την πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας κα Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου.
Η κα Χατζηγεωργίου είχε την ευθύνη και υποχρέωση εάν η ίδια δεν επιθυμούσε να καταθέσει στεφάνι να ορίσει ένα εκλεγμένο μέλος της τοπικής και σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να αφήσει τον κο Φόρτωμα να προβεί σε αυτή την αντιδεοντολογική πολιτικά ενέργεια.
Εάν η κα Χατζηγεωργίου θέλει προσωπικά να στηρίξει τον κο Φόρτωμα στις βουλευτικές εκλογές, αυτό είναι δικαίωμα της, δεν είναι όμως δικαίωμα της να δείχνει δημόσια κατέχοντας την θεσμική θέση της προέδρου, την προτίμηση της αυτή.
Η ενέργεια αυτή προσβάλει την ίδια, προσβάλει τα μέλη του Δ,Σ της τοπικής και προσβάλει όλα τα εγγεγραμμένα κομματικά μέλη, ένα εκ των οποίων είναι και ο υπογράφων το κείμενο.
Ως ελάχιστη πράξη διαμαρτυρίας δηλώνω ότι με την πράξη της αυτή και όχι μόνο, η κα Πρόεδρος με αναγκάζει να ζητήσω επισήμως την διαγραφή μου από την τοπική οργάνωση, με επιστολή μου, την οποία και θα κοινοποιήσω στον πρόεδρο του κόμματος και στα κομματικά όργανα, στην οποία θα εκθέτω και τους λόγους.
Επίσης προς αποφυγή παρεξηγήσεων διευκρινίζω ότι ουδεμία σχέση έχω με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση, αντίθετα μάλιστα δεν έχω απολύτως καμία σχέση, τον έχω ψηφίσει μόνο μια φορά, το 2009.
Επίσης εκτιμώ και είμαι υπέρ των νέων στην πολιτική και μάλιστα ο κος Φόρτωμας ήταν η σκέψη μου, αλλά πρέπει να τηρείται η ευγένεια, οι κανόνες, η ευπρέπεια και ο σεβασμός.
Λίγη σοβαρότητα για αυτούς που κατέχουν θεσμικές θέσεις είναι απαραίτητη και αμεροληψία επιβεβλημένη.
http://parospress.blogspot.com/
Ηλίας Κουντρομιχάλης


Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη καταγγελία πολίτη κατά του κ. Φόρτωμα, αφού στο παρελθόν και άλλοι πολίτες έχουν δημοσιεύσει επιστολές με τις οποίες στηλιτεύουν την τακτική του να παρουσιάζεται σε εκδηλώσεις και εορτές ως "εκπρόσωπος, σύμβουλος ή ειδικός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: