slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σχόλιο Μ.ΧΑΛΑΡΗ για την απόφαση του ΣτΕ όπου η εισαγωγή των διακριθέντων αθλητών σε σχολές των ΑΕΙ κρίνεται αντισυνταγματική

...καταργείται το μοναδικό κίνητρο που είχε απομείνει στους μαθητές και στις μαθήτριες να συνεχίσουν τον αθλητισμό, παράλληλα με τις βεβαρημένες σχολικές τους υποχρεώσεις... 

Μέσω της προσωπικής σελίδας του στο FACEBOOK και στο twitter, ο επιστήμονας και πολιτικός ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣμέλος του Κεντρικού Συμβουλίου  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Συντονιστικής Γραμματείας των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας της διάταξης για την εισαγωγή των διακριθέντων αθλητών σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων:

Έντονο προβληματισμό και απογοήτευση μου προκαλεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας(ΣτΕ) για τους διακριθέντες αθλητές όπου μετά από πολλές δεκαετίες κρίνει αντισυνταγματική την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στα ΑΕΙ, μην κατανοώντας προφανώς ότι είναι επιπλέον των εισαγομένων και δεν καταλαμβάνουν θέσεις αυτών.
Και πιστέψτε με μπορώ να έχω άποψη για το θέμα διότι στα 18 μου είχα το δικαίωμα να κάνω χρήση της ευεργετικής αυτής διάταξης, άσχετα  αν τελικά επέλεξα να ακολουθήσω τον συμβατικό δρόμο. Είναι πράγματι λυπηρό το ότι με την απόφαση αυτή καταργείται το μοναδικό κίνητρο που είχε απομείνει στους μαθητές και στις μαθήτριες να συνεχίσουν τον αθλητισμό, παράλληλα με τις βεβαρημένες σχολικές τους υποχρεώσεις και ουσιαστικά καταβαραθρώνει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Το κίνητρο αυτό είχε σαφείς παιδαγωγικούς σκοπούς, δείτε τι κάνουν και οι ΗΠΑ στο αντίστοιχο θέμα.
Εύχομαι και ελπίζω ότι η Πολιτεία θα προβεί σε εκείνες τις νομοθετικές ρυθμίσεις που δεν θα αφήνουν ακάλυπτη την αθλητική νεολαία της χώρας μας και δεν θα δημιουργήσουν επιπλέον αντικίνητρα που θα οδηγήσουν  την νεολαία μας μακριά από τον αθλητισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: