slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δ. Καπούνης: Με πνεύμα ομαδικότητας και συλλογική προσπάθεια θα πάμε την ΕΑΣ Νάξου πιο ψηλά! (ΦΩΤΟ)

Μια πρωτότυπη εκδήλωση πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα του "Έναστρον" στο Γλινάδο η διοίκηση της ΕΑΣ Νάξου, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές για το νέο χρόνο με τους εργαζόμενους στην εταιρεία και να κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων και την ενημέρωση σχετικά με τη συνολική δραστηριότητα που αναπτύσσει, ώστε με πνεύμα ομαδικότητας και συλλογική προσπάθεια να ανέβει η ΕΑΣ Νάξου πιο ψηλά, όπως επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης, Δημήτρης Καπούνης, οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να πάρουν μέρος σε ένα "παιχνίδι" που συντόνισε με επιτυχία ο δημοσιογράφος, Χρήστος Νέζος...

(Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Η ΕΑΣ Νάξου είχε εκπονήσει έρευνα για τα θετικά, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε ένα από τα τμήματά της.



Για αυτά τα δυο στοιχεία κλήθηκαν από το Χρήστο Νέζο να τοποθετηθούν οι εργαζόμενοι της Ένωσης, μέσω εκπροσώπου του κάθε Τμήματος εργασίας και οι απαντήσεις που έδωσαν κάλυψαν τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών που ανέδειξε και η έρευνα.



Το "παιχνίδι" όμως άναψε όταν τα ερωτήματα αφορούσαν πιο εξειδικευμένα στοιχεία τόσο στον τομέα παραγωγής, όσο και σε τομείς σχετικούς με τις πωλήσεις και άλλα οικονομικά δεδομένα.



Στη διάρκεια αυτού του σκέλους, η διοίκηση αποφάσισε να αποκλείσει το Τμήμα ενημέρωσης (Aegean Voice 107.5, εφ. Η Φωνή), επειδή εκτίμησε, λόγω των εύστοχων απαντήσεων που έδινε, ότι είχε "υποκλέψει" τα στοιχεία.



Η απόφαση αυτή μπορεί από τη μια πλευρά να ήταν σωστή έναντι των άλλων Τμημάτων εργαζομένων, όμως κατά την άποψή μας θα έπρεπε παράλληλα η διοίκηση να επιβραβεύσει το Τμήμα ενημέρωσης γιατί για μια ακόμη φορά είχε κάνει καλά τη δουλειά του: είχε καταφέρει να πληροφορηθεί τις απαντήσεις, παρότι αυτές εφυλάσσοντο ως επτασφράγιστο μυστικό!



Ο συντονιστής της διαδικασίας, Χρήστος Νέζος, εκτιμούμε ότι επιτέλεσε άψογα αυτό που είχε αναλάβει, αφού με το λαμπερό χαμόγελό του και την αμεσότητα που τον διακρίνει, κατάφερε να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον όλων καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας των ερωτο-απαντήσεων, που δεν ήταν και μικρή, αφού διήρκεσε περισσότερο από δυο ώρες και ολοκληρώθηκε περίπου τα μεσάνυχτα!



Στον τελικό του "παιχνιδιού" έφτασαν και αναμετρήθηκαν το Τμήμα Πατάτας και το Τμήμα Γραφείων της ΕΑΣ Νάξου.



Νικητής αναδείχθηκε το Τμήμα Γραφείων με τον εκπρόσωπό του να δέχεται τα συγχαρητήρια του προέδρου της Ένωσης και μια αναμνηστική πλακέτα.



Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ομαδικότητα και τη συνεργασία, ως των βασικών εκείνων στοιχείων που απαιτούνται για την καλύτερη επίτευξη των στόχων κάθε Τμήματος εργασίας και κατ’  επέκταση για την επίτευξη των στόχων της ΕΑΣ Νάξου, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Καπούνης 

"Αν και το 2017 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν αφού κοντά μας είχαμε όλους εσάς και το μεγαλύτερο ποσοστό του αγροκτηνοτροφικού κόσμου και καταφέραμε να ανεβάσουμε το τζίρο και να τον φτάσουμε στα 20 εκατ. ευρώ περίπου. Ακόμη, δημιουργήσαμε καινούργια προϊόντα, ανοίξαμε τις αγορές με τα δικά μας προϊόντα, δεν απολύσαμε κανέναν υπάλληλο, αλλά αντιθέτως πήραμε προσωπικό για τις δραστηριότητές μας και παράλληλα προβάλαμε όλα τα προϊόντα μας και το νησί μας σε όλη την Ελλάδα", επισήμανε ακόμη ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου.



Για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της διοίκησης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου κάλεσε τον αντιπρόσωπο της Ένωσης, εκλεγμένο στη διοίκηση της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιώργο Γκούφα.



Το νόμισμα από την πίτα έτυχε στον πρόεδρο της ΕΑΣ και όπως ήδη είχε ανακοινώσει ο κ. Καπούνης ότι θα συμβεί σε αυτήν την περίπτωση, όλοι οι παρόντες στην εκδήλωση εργαζόμενοι, που ήταν η συντριπτική πλειοψηφία τους, θα λάβουν100 ευρώ bonus!



Όσο για τον τυχερό ή την τυχερή από τους εργαζομένους που θα βρει το τυχερό νόμισμα στην πίτα που διανεμήθηκε, θα λάβει ως δώρο, μια ημέρα άδεια και μια τρίκιλη γραβιέρα!



Ακολούθησαν φαγητό, ποτό και παραδοσιακό γλέντι με τους: Σταύρο Παπακωνσταντή στο βιολί, Κώστα Κορρέ στο λαούτο και Βιργινία Μάκαρη στο τραγούδι.



Όπως επισημάνθηκε, το δείπνο που παρέθεσε η ΕΑΣ Νάξου αποτελείτο μόνο από προϊόντα της και κόστισε 7 ευρώ/ανά άτομο.















































Δανάη Μαύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: