slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Ένα βήμα πριν την δήμευση της περιουσίας μας" Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, για την ανάρτηση των δασικών χαρτών στις Κυκλάδες.

"Στα νησιά των Κυκλάδων που έχουν αναρτηθεί οι δασικοί χάρτες (Σύρος, Μύκονος, Σαντορίνη, Σίφνος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Μήλος, Κίμωλος και Ανάφη) χιλιάδες ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων βρίσκονται ένα βήμα πριν από την δήμευση της περιουσίας τους!

Έπονται δυστυχώς και οι ιδιοκτήτες των υπόλοιπων νησιών μας και μάλιστα με χειρότερο τρόπο… Τα φρυγανώδη είδη θα θεωρηθούν ως δασικά και οι εκτάσεις των εν λόγω νησιών θα καταχωρηθούν ως δασικές!
Οι ιδιοκτήτες σε Πάρο, Νάξο, Αντίπαρο, Τήνο, Άνδρο, Αμοργό, Σέριφο κ.λπ. που δεν έχουν ακόμη αναρτηθεί οι δασικοί χάρτες, θα βρεθούν σε δυσμενέστερη θέση σε σχέση με τα νησιά που έχουν ήδη αναρτηθεί οι χάρτες!
Όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων και ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου σε σχετικό έγγραφο τους, με το ΠΔ 32/2016 επιχειρήθηκε να ακυρωθεί από την «πίσω πόρτα» ο Ν.998/1979 όπως ισχύει, ανοίγοντας ο ασκός του Αιόλου.
Οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων που κατέχουν εκτάσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως χορτολιβαδικές, δασικές ή μεικτής μορφής (εν μέρει αγροτικής μορφής και εν μέρει χορτολιβαδικές ή/και δασικές) βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Δεν μπορούν να τις μεταβιβάσουν στα παιδιά τους, δεν μπορούν να τις πουλήσουν, δεν μπορούν να τις αξιοποιήσουν.
Η ασφάλεια των συναλλαγών και η θεμελιώδης εμπιστοσύνη του πολίτη προς το κράτος έχει ήδη υποστεί βαρύ πλήγμα. Παράλληλα έχει δημιουργηθεί σημαντική απαξίωση της αναπτυξιακής προοπτικής στα νησιά".


Δεν υπάρχουν σχόλια: